Toba de tinichea (editia 2018)
-11%

Toba de tinichea (editia 2018)

Günter Grass
Editura: Polirom
Cod: afca
Aparitie: 2017
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 600
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-46-7195-3
Disponibila in limita stocului
Pret nou:
49,00 Lei
   54,95 Lei
Economisesti 5,95 Lei
-+

Premiul Nobel pentru Literatura 1999


Toba de tinichea, romanul care a socat Germania si a devenit bestseller international, a fost ecranizat in 1979 de regizorul Volker Schlöndorff. Pelicula a primit Premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes si Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.


Capodopera lui Günter Grass, Toba de tinichea este o pretinsa autobiografie a piticului Oskar Matzerath, nascut la granita dintre Germania si Polonia, avind doi tati prezumtivi, care sustine ca s-a oprit deliberat din crestere la virsta de trei ani in semn de protest fata de lumea adultilor. Oskar asista la nazificarea familiilor germane obisnuite, la ororile razboiului si la miracolul german postbelic. Acuzat de o crima pe care nu a comis-o, Oskar este inchis intr-un ospiciu, de unde, cu vocea sa ascutita care sparge geamurile si cu rapaitul tobei sale de jucarie, condamna toata nebunia lumii moderne.


„Oamenii au spus dintotdeauna povesti. Cu mult inainte ca omenirea sa fi invatat sa scrie, se spuneau si se ascultau povesti. In aceasta epoca a scrisului, pastram inca amintirea originilor orale ale literaturii. Iar acesta este un lucru bun, pentru ca, daca rostirea ar cadea in uitare, povestile noastre ar fi uscate ca praful.” (Günter Grass)


„Un roman formidabil, o capodopera a absurdului.” (The New York Times)


 „Cel mai mare roman scris de un autor contemporan.” (John Irving) 

Comenteaza

Nota: Codul HTML este citit ca text!
    Mica           Mare

Din aceeasi categorie

OFERTA! Carti pt. Copii (PDF)

© 2018 Editura Andreas. Toate drepturile rezervate.

S.C. IVO PRINT S.R.L.