Vizualizate recent

Istoria cartilor
-13%

Istoria cartilor

Martyn Lyons
Autor: Martyn Lyons
Editura: ART
Cod: afca
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata lucios; cartonata
Nr. de pagini: 224
Format: 26x19 cm
ISBN 978-973-124-636-9
Disponibila in limita stocului
Pret nou:
67,00 Lei
   77,00 Lei
Economisesti 10,00 Lei
-+

Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din Sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.


Timp de 2 500 de ani, cartile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa si a distra. Acest volum bogat ilustrat exploreaza una dintre cele mai versatile, folositoare si durabile tehnologii inventate vreodata. Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din Sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.

Printre ilustratiile alese cu grija pentru aceasta carte, veti vedea codexurile maiase, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg si Aldus Manutius, atlase din epoca marilor calatori si exploratori, abecedare si carti pentru copii, cartulii de 10 centi si volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote pana la Level 26, primul ‚Äěroman-digi" din lume, si multe altele.
O desfatare pentru iubitorii cartilor traditionale si totodata o sursa de inspiratie pentru cei fascinati de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat in conditii deosebite, celebreaza puterea si magia permanenta a cartilor.

Martyn Lyons este un important istoric al cartii. S-a nascut la Londra, a urmat cursurile Universita?ii Oxford, iar in prezent este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universita?ii New South Wales, Sydney, tinand cursuri in calitate de profesor invitat in Franta, Anglia, Brazilia si Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cartii si a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).

Comenteaza

Nota: Codul HTML este citit ca text!
    Mica           Mare

Din aceeasi categorie

OFERTA! Carti pt. Copii (PDF)

© 2019 Editura Andreas. Toate drepturile rezervate.

S.C. IVO PRINT S.R.L.