Spiridusii si primul ajutor - Cand copiii se imbolnavesc

Ioana Omut-Cherechianu Natalia Coroiu
Editura: Diana
Cod: diana
Aparitie: 2016
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 23
Format: 20x27 cm
ISBN: 978-606-633-510-2
Disponibila in limita stocului
Pret nou:
12,00 Lei
   15,00 Lei
Economisesti 3,00 Lei
-+

Conștientizarea de către părinți a importanței pe care o are atitudinea adulților în fața bolii, a situațiilor în care corpul nostru are de suferit este un lucru extrem de important în relația cu copiii. Aceștia pot trece frecvent prin situații în care cad, se accidentează, se îmbolnăvesc, iar modul în care depășesc aceste prime încercări din viețile lor depinde tare mult de modul în care noi, adulții, reacționăm sau percepem situațiile.

Ne dorim să avem copii liniștiți și veseli, copii care acceptă că sunt și situații neplăcute în viețile noastre pe care, cu mult calm și încredere, le putem depăși. Uneori, e nevoie ca adulții să își amintească modelele de comportament preluate de la părinții lor în situașii de boală, să analizeze dacă au fost benefice sau nu și apoi să observe și să decidă ce își doresc să ducă mai departe în relația cu propriul lor copil.

Copiii care vor trata îmbolnăvirea ca pe un proces firesc, prin care mai trecem, se vor vindeca mai repede, vor reacționa mai bine în timpul tratamentului, vor fi înțelegători și liniștiți și, bineînțeles, se vor îmbolnăvi mai rar și mai puțin grav, pentru că nu au în memoria lor boala, percepută ca cel mai rău lucru din lume care li se poate întâmpla la un moment dat.

Comenteaza

Nota: Codul HTML este citit ca text!
    Mica           Mare

Din aceeasi categorie

OFERTA! Carti pt. Copii (PDF)

© 2019 Editura Andreas. Toate drepturile rezervate.

S.C. IVO PRINT S.R.L.