Cod produs:  trei
Autor(i):  Jonas Jonasson
Editura:  Trei
Colectie:  fiction
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  paperback cu supracoperta
Nr. Pagini:  512
Format:  13x20 cm cm
ISBN: 978-606-719-396-1
38,00 Lei 43,35 Lei
Reducere 12%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Analfabeta care stia sa socoteasca

Analfabeta care ştia să socotească e povestea unei fete care a încercat să-şi schimbe viitorul, sfârşind prin a produce tulburări majore la nivel mondial.

Nombeko Mayeki fuge de cel mai nemilos serviciu secret internaţional – împreună cu trei surori chinezoaice, doi fraţi gemeni care sunt, oficial, aceeaşi persoană, şi un fermier bătrân.

Iar soarta regelui Suedei – şi a lumii – stă pe umerii ei.


Ideea de la care pleacă acest roman este aceea că poţi schimba soarta lumii chiar dacă eşti de cea mai umilă condiţie. -- The Observer


O satiră necruţătoare ce ne poartă prin toată lumea: de la liberalii suedezi, la colonelul Gaddafi, la apartheid şi, desigur, la prim-ministrul Africii de Sud, B.J. Vorster. -- The Times


Pe fundalul relaţiilor politice internaţionale, Jonasson îmbină realismul cu cea mai pură fantezie. -- The Guardian


„După ce termină de desenat, realiză că inginerul van der Westhuizen nu pricepea ceea ce scrisese ea într-o măsură mai mare decât oricare dintre foştii ei colegi curăţători de latrine. Sau, că tot veni vorba, mai mult decât un asistent de la departamentul de salubritate al municipalităţii din Johannesburg.

— Domnule inginer, faceţi, vă rog, un efort să pricepeţi, zise ea, că am podele de frecat. Gazul şi fluorura nu se tolerează reciproc şi această incompatibilitate creşte în mod exponenţial.

— Şi atunci care e soluţia? întrebă inginerul.

— Nu ştiu, răspunse Nombeko. N-am avut timp să mă gandesc la asta. După cum v-am mai zis deja, nu sunt decât o simplă femeie de serviciu."