Meniu
Coş de Cumpărături

Calatorie la centrele pamantului

Calatorie la centrele pamantului
-16 %
Calatorie la centrele pamantului Editura ART
Disponibilitate: La comanda
32,00 Lei
38,00 Lei

    Vintila Horia

  • Editură: ART
  • Cod: afca
  • Autor(i): Vintila Horia
  • Apariție: 2015
  • Colecție: Carti cardinale
  • ISBN 978-973-124-734-2
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 464 pag. (coperta plastefiata lucios | format 17x22)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Calatoria lui Vintila Horia implica in mod evident o deplasare in spatiu, dar nu catre centrul geodezic al pamantului, ci catre centrele spirituale.


"Calatoria pe care o incep implica in mod evident o deplasare in spatiu, dar nu catre centrul geodezic al pamantului, ci catre centrele spirituale. Este vorba deci de o aventura, intrun fel asemanatoare cu cea descrisa de Jules Verne, al carei erou, profesorul Lidenbrock, reuseste sa ajunga la centrul incandescent al planetei noastre, prin neverosimile si palpitante peripetii, dar, intrun sens mai larg, mai putin literar, mai variat si mai filozofic in acelasi timp, daca este adevarat ca filosofia continua sa insemne inca in zilele noastre, tot ceea ce este uman.


Utilizand mijloace de transport mai rapide decat cele de atunci, pe care insa geniul polifonic al romancierului francez care a anticipat existenta atator lucruri bune si rele in povestirile sale stiintifico-fantastice le-a intuit si le-a descris chiar, voi incerca sa ating la randul meu cateva centre, pe care le consider creatoare de energii si explicative in acelasi timp; centre umane, persoanele ale caror opere?– stiintifice, literare, filozofice sau artistice?– au oferit un drum nou sau o noua posibilitate de exegeza pe care Malraux o numea conditia si Teilhard fenomenul uman." Vintila Horia


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici