Cod produs:  ceres
Autor(i):  Gheorghe Georgescu
Editura:  Ceres
Aparitie:  2007
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  751
Format:  17x24 cm
22,00 Lei 27,00 Lei
Reducere 19%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Cartea producatorului si procesatorului de lapte - Volumul II

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a adus noi cerinte producatorilor si procesatorilor de lapte. Accesul la informatie si folosirea noilor tehnologii moderne vor aduce un plus afacerii. 


Vaca este doica omenirii pentru ca produce unul dintre cele mai complicate si valoroase alimente – laptele si produsele lactate. Astfel, laptele de vaca asigura peste 90% din productia de lapte mondiala si 88% din cea nationala. Laptele de vaca este un aliment complet, intrucat contine peste 100 substante hranitoare. 


Laptele de vaca are o valoare ridicata alimentara si in special biologica constituind un izvor de sanatate pentru consummator. Un litru contine 125g SU, asigurand nutrientii indispensabili pentru organismul uman. Din lapte se obtin peste 1000 produse lactate, din care aproape jumatate sunt diferite sortimente de branzeturi.


Din cuprinsul cartii amintim: 


Baza furajera pentru vacile de lapte, Tehnologia hranirii vacilor de lapte, Tehnologia intretinerii vacilor de lapte, Bolile principale ale vacilor de lapte induse de erori de exploatare si igiena.