Cod produs:  ceres-33702
Autor(i):  Boris Plamadeala
Editura:  Ceres
Aparitie:  2008
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  110
Format:  15x20 cm
ISBN 978-973-40-0793-6
11,00 Lei 14,00 Lei
Reducere 21%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Cartoful cultivat pe suprafete mici

Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier. 


Cartea prezinta toti pasii necesari pentru o cultura sanatoasa de cartofi si-n invata pe micul fermier cum sa evite greselile comune ce-i pot compromite intrega munca. 


Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.



Cuprins:


Introducere … 5


Cateva elemente de tehnologie … 13

Tipul de sol potrivit pentru cartof

Rotatia

Ingrasare, fertilizarea pamantului pentru a avea productii bune de cartof

Plantarea. Importanta calitatii cartofului de samanta

Incoltirea cartofului de plantat

Sectionarea cartofului de plantat

Cand si cum plantam

Necesarul de cartof de samanta

Soiuri de cartof

Importanta bilonului

Lucrarile de intretinere si buruienile

Alti factori care influenteaza productia de cartof

Recoltare, pastrare


Bolile cartofului … 36

Reducerea inoculu iinitial

Incetinirea evolutiei bolilor

Scurtarea perioadei de expunere la paraziti

Boli parazitare

Boli produse de virusi

Boli produse de ciueprci si bacterii

Boli foliare (mana si alternarioza)

Bolile plantelor tinere (innegrirea bazei tulpinii, rizoctonioza)

Bolile tuberculilor din timpul vegetatiei (putregaiul umed, raia comuna, raia neagra, raia fainoasa)

Bolile di ntimpul pastrarii cartofului (putregaiul uscat, cangrena sau fomoza)

Boli neparazitare, fiziologice

Defecte exterioare prin modificarea formei si culorii tuberculilor

Defecte din interiorul tuberculilor


Daunatorii cartofului … 83

Gandacul din Colorado

Afidele

Viermii de sarma

Alti daunatori

Controlul bolilor si daunatorilor, o problema importanta pentru cultura ecologica a cartofului