Cod produs:  afca
Autor(i):  André Comte-Sponville, Autor(i):  Jean Delumeau, Autor(i):  Arlette Farge
Editura:  ART
Colectie:  Carti cardinale
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  176
Format:  16x22 cm
ISBN 978-606-710-192-8
24,00 Lei 25,00 Lei
Reducere 4%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Cea mai frumoasa istorie a fericirii

Cum putem spera sa fim fericiti? Trebuie sa profitam de viata si de fiecare clipa, alergand dupa placeri? Trebuie sa urmarim cu orice pret reusita, sa ne imbatam cu cele mai nebunesti pasiuni?Fericirea are o istorie: ea nu a fost intotdeauna considerata un scop al existentei si nici ideal de viata; unii au preferat intelepciunea sau dragostea. In plus, ea a fost reprezentata sub diferite forme de-a lungul vremii: ca un paradis, apoi, odata cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, sub forma unei societati de oameni liberi si egali.

Cea mai frumoasa istorie a fericirii isi propune sa refaca, sub forma unor dialoguri cu trei mari ganditori contemporani, tocmai acest parcurs istoric, punand fata in fata discursul filosofilor, al credinciosilor si al istoricilor. Cum putem spera sa fim fericiti? Trebuie sa profitam de viata si de fiecare clipa, alergand dupa placeri? Trebuie sa urmarim cu orice pret reusita, sa ne imbatam cu cele mai nebunesti pasiuni? Cum sa ne „realizam“, cum sa atingem multumirea de sine? Exista mijloace infailibile de a fi fericit? Cautarea fericirii ne condamna, oare, la a ezita neincetat intre pesimism si optimism, sperante de bucurie si asteptari inselate? Cum sa ne punem fericirea la adapost?

In acest dialog pe trei voci, fericirea isi spune povestea, de la nasterea sa, in filosofia Greciei antice, pana la afirmarea ei politica in 1789, trecand prin reprezentarea ei paradiziaca in sanul credintei crestine.