Cod produs:  andreas
Autor(i):  Alexandre Dumas
Editura:  Andreas
Aparitie:  2022
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  320+352
Format:  13 x 20 cm
ISBN: 978-606-765-142-3
20,80 Lei 32,00 Lei
Reducere 35%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Cei trei muschetari vol. I+II

„Cei trei muschetari” (“Les Trois Mousquetaires”) este un roman de Alexandre Dumas, care relateazã aventurile tânãrului d'Artagnan dupã ce soseste la Paris în urmãrirea visului sãu de a deveni un muschetar al regelui. 

D'Artagnan nu este însã unul dintre muschetarii din titlu; acesta se referã la prietenii sãi: Athos, Porthos si Aramis.

Aventurile lui d'Artagnan si ale camarazilor sãi se petrec între anii 1626 si 1628. Ei sunt implicati în intrigile din jurul regelui Ludovic al XIII-lea, al puternicului Cardinal Richelieu, al frumoasei regine Ana de Austria si al iubitului englez al acesteia, George Villiers, Duce de Buckingham. De asemenea, au participat si la asediul orasului La Rochelle. Actiunile celor patru prieteni se vor intersecta si cu planurile misterioasei Milady de Winter si ale secretarului  lui  Richelieu, Contele de Rochefort.

Prin „Cei trei muschetari“, Dumas creeazã un roman de aventuri de succes, de facturã romanticã, îmbogãtit cu toate „ingredientele“ care puteau face reteta celebrã: mizeazã pe un erou exceptional, îndrãznet si dornic de peripetii, îi oferã evenimente spectaculoase, periculoase, lasã sã alterneze scene de luptã cu unele de dragoste. Intriga este clarã, bazatã pe scheme antitetice: regelui i se opune cardinalul, muschetarii domnului de Tréville se opun gãrzilor lui Richelieu, Milady, doamnei Bonacieux etc. Ceea ce dã farmec si individualizeazã naratiunea lui Dumas este stilul simplu, nepretios si, mai ales, plin de umor. În fond, nu continutul eroic conferã romanului originalitatea sa; traditia relatãrii exaltate a faptelor de vitejie e regãsitã în forme destul de asemãnãtoare încã în literatura Evului Mediu ori a perioadei clasice. Pentru romanticul Dumas însã, eroismul nu mai cadreazã cu seriozitatea. Serioase si mereu încruntate sunt personajele care intrã pe schema eroului negativ: Cardinalul si gãrzile sale, Milady (al cãrei zâmbet, dacã nu e de rãzbunare, e unul prefãcut) etc. Umorul e semnul inteligentei superioare, iar muschetarii lui Dumas stiu sã mânuiascã si spada, si vorba.

Povestea lui d’Artagnan se continuã în alte douã romane ale lui Dumas, “Dupã douãzeci de ani” si “Vicontele de Bragelonne”.

Cartea a fost publicatã pentru prima data, in limba franceza, în revista “Le Siècle” între martie si iulie 1844.