Meniu
Coş de Cumpărături

Cismigiu & comp. - Grigore Bajenaru

Cismigiu & comp. - Grigore Bajenaru
Cismigiu & comp. - Grigore Bajenaru
-12 %
Cismigiu & comp. - Grigore Bajenaru Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
15,00 Lei
17,00 Lei

    Cismigiu & comp. - Grigore Bajenaru

  • Editură: Andreas
  • Cod: 31483
  • Autor(i): Grigore Bajenaru
  • Apariție: 2018
  • Colecție: Moby Dick nr. 26
  • ISBN 978-606-765-056-3
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 256 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Grigore Bãjenaru (1907-1986), prozator, fiul Anei (n. Grigoriade) si al lui Ion Popescu-Bãjenaru (institutor, publicist si autor de manuale scolare). Viitorul scriitor încheie cursul primar la o scoalã din Bucu­resti, frecventeazã apoi Liceul „Gh. Lazãr“, luând bacalaureatul în 1926. Licentiat în filosofie si litere. Sustine doctoratul în 1938. Debuteazã ca autor de basme; publicã si snoave, amintiri, povesti, versuri în diferite reviste atractive pentru cei mici.

                                                                *

„Povestitor «nãscut» [...], cultivã dezinvolt un aliaj de haz destins, bo­nom, vervã surâzãtoare ori ironie subversivã, iar ca revers, un gen de evocare agreabil, ce-i va atrage cititori fideli. Cartea care îi aduce recunoasterea e „Cismigiu et comp.“, o odisee de licean simpatic, sturlubatic premiant, aplaudat ori, dupã caz, temut de rivalii «lãzãristi», ire­zistibil umorist si mim.  Amestec de lirism si de umor, de stil co­locvial si anecdoticã spumoasã, romanul din 1942, un best-seller pentru câteva promotii de adolescenti postbelici, a continuat  sã fie editat (1946, 1947 s.u.)...“ (Academia Românã, Dictionarul general al Literaturii Române)

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici