Cod produs:  afca
Autor(i):  Adrien Bosc
Editura:  Humanitas
Colectie:  Raftul Denisei
Aparitie:  2017
Tip Coperta:  plastefiata mat
Nr. Pagini:  200
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-779-179-2
20,00 Lei 27,00 Lei
Reducere 26%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Constellation

Marele premiu pentru roman al Academiei Franceze. Premiul Gironde Nouvelles Ecritures. Premiul Paris Diderot-Esprits libres (2015)


Traducere și note de Mariana Piroteală


Constellation, cartea de debut a lui Adrien Bosc, a obținut în 2014 Marele premiu pentru roman al Academiei Franceze, Premiul Gironde Nouvelles Ecritures, iar în 2015 Premiul Paris Diderot-Esprits libres.


În noaptea de 27 spre 28 octombrie 1949, avionul Constellation, „noua cometă a companiei Air France“, care plecase de la Paris către New York, se strivește de muntele Redondo, în largul arhipelagului Azore. La bord se aflau 48 de pasageri și membri ai echipajului, printre care celebrită?i precum boxerul Marcel Cerdan și violonista Ginette Neveu.


Adrien Bosc reaprinde toate cele 48 de stele stinse în tragica noapte, ascultă vocea fiecărei victim și îi spune povestea, dându-i din nou viață. Îmbinând scriitura jurnalistică și aventura romanescă, autorul reușește să creeze legături între pasageri și evenimentele timpului lor. Însă marea provocare la care își propune să răspundă este de a descoperi înlănțuirea de infime cauzalită?i care au dus la acest sfârșit dramatic.