Cod produs:  afca
Autor(i):  Ileana Vulpescu
Editura:  Tempus
Aparitie:  2009
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  407
Format:  13x20 cm
32,00 Lei 35,00 Lei
Reducere 9%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

De-amor, de-amar, de inima albastra

Ne straduim de totdeauna sa aflam care sunt mecanismele trecerii noastre prin viata. Am vrea sa le-infrumustetam si s-auzim pilula. Putem san e straduim mult mai bine; ele raman, prosaic, neschimbate: foamea, dragostea, frica, invidia. Majoritatea oamenilor sunt manati de biciul foamei. Pentru cine nu stie ce va sa zica foamea o poate trata ca pe-un element vulgar. 


Depinde care e palierul pe care te-a situate nasterea. Nu sunt de dispretuit, ba dimpotriva, sunt chiar de admirat, cei care muncesc si vor sa-si depaseasca palierul din nastere, ca sa aiba ce manca si, in acelasi timp, nu se-nraiesc nicicum, ci restituie societatii macar stradania neamului di care se trag.


Pentru un biolog, beneficiind de cele mai moderne mijloace de investigare, e un success realizarea unei clone: a interventiei pe-un embrion. Pentru taranul care, neam de neamul lui, si-a arat ogorul cu plugul tras de doua vaci costelive, tractorul se-arata minunea minunilor, iar cine-i va lua sapa din mana si ca nascoci o unelata care sa praseasca singura va fi cel mai mare inventator.


Cartea de fata infatiseaza, fara partinire, prin intermediul personalelor ei, mecanismele vietii noastre, neschimbate ca un mit.