Cod produs:  trei
Autor(i):  Christophe André
Editura:  Trei
Colectie:  psihologie practica
Aparitie:  2014
Tip Coperta:  paperback
Nr. Pagini:  400
Format:  13 x 20 cm
ISBN: 978-606-719-057-1
34,00 Lei 39,00 Lei
Reducere 13%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Şi nu uita să fii fericit. Abecedar de psihologie pozitivă

Cititorule, aceasta nu este o carte cu promisiuni şi reţete pentru o viaţă paradiziacă şi extatică. Celebrul psihiatru Christophe André nu pozează aici într-un guru al gândirii pozitive sau al panseurilor din categoria „priveşte partea plină a paharului". În schimb, psihoterapeutul parizian propune, cu şarmu-i literar, o carte inspirată de peripeţii din viaţa sa cotidiană, asezonate cu sugestii utile şi informaţii de ultimă oră din psihologia pozitivă. Prin acest „abecedar" al încrederii, recunoştinţei şi optimismului, aveţi acces la termenii esenţiali ai vocabularului fericirii.


Fără să promită o beatitudine eterna şi totala, această carte de învăţătură sufletească oferă definiţii, poveşti de viaţă, sfaturi şi exerciţii prin care vă puteţi iniţia în „ştiinţa fericirii". Termenii mai „tehnici" (precum „rezilienţă", „euforie" sau „habituare hedonistă"), dimpreună cu metaforele surprinzătoare (de tipul „nătărăilor zen" sau „brutăresei zâmbitoare") vă vor acompania în drumul către o viaţă mai împlinită, mai senină şi mai înţeleaptă.


Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris şi profesor la Universitatea Paris X. Editura Trei a mai tradus din titlurile psihoterapeutului francez: Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile; Seninătatea; Imperfecţi, liberi şi fericiţi; Stările sufleteşti; Cum să-ţi construieşti fericirea şi Cum să te ibeşti pe tine pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi.Cuprins:


Introducere. „Chemaţi-l aici pe patron!"


A de la Astăzi

B de la Bunăvoinţă

C de la Comparaţii

D de la Dar

E de la Eforturi

F de la Fericire

G de la Gratitudine

H de la Habituare

I de la Iluzii

J de la Jubilaţie

K de la Karma

L de la Legătură

M de la Melancolie

N de la Natură

O de la Optimism

P de la Paradis

Q de la Qohelet

R de la A Respira

S de la A Savura

T de la Tristeţe

U de la Urgent

V de la Virtute

W de la Walden

X de la Anonim

Y de la Yin şi Yang

Z de la Zen


Concluzie. La ceasul morţii mele