Meniu
Coş de Cumpărături

Imparatia pamantului - Hoda Barakat

Imparatia pamantului - Hoda Barakat
-8 %
Imparatia pamantului - Hoda Barakat Editura Pandora
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
36,00 Lei
39,00 Lei

    Hoda Barakat

  • Editură: Pandora
  • Cod: trei
  • Autor(i): Hoda Barakat
  • Apariție: 2018
  • ISBN: 978-606-978-180-7
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 272 pag. (coperta plastefiata mat | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

O cronică magistrală a vieții într-o comunitate maronită din Munții Libanului, care explorează originile violenței din această regiune a lumii.Un bărbat moare într-o furtună de zăpadă, iar copiii săi, Salma şi Tannus, îşi asumă noi destine. Salma îşi dedică viața unei cauze nobile: să alunge ghinionul care planează asupra micii sale familii.

Tannus este obligat să fugă în Siria şi să descopere în exil că are o voce divină. Viețile lor devin fundaluri pentru microistorii antagonice, luminoase ori întunecate, duioase sau hâtre, religioase ori răzvrătite.

Începând din perioada Mandatului Francez şi până în 1975, când a izbucnit războiul civil, Hoda Barakat evocă aproape şaptezeci de ani de istorie a Libanului, uneori tragică, alteori absurdă. Folosind o multitudine de perspective, Barakat descrie cu precizie şi cu nostalgie gesturile vieții de zi cu zi, ritualurile religioase şi limbajul plin de culoare al localnicilor.

Un roman genial, emoționant şi burlesc, al uneia dintre cele mai valoroase autoare libaneze.


Unicitatea acestui roman caleidoscopic, a acestei imersiuni aproape etnologice pe care un scriitor o face în propria comunitate, constă în aceea că totul poate fi adevărat şi că nimic nu este în întregime adevărat… Singurele poveşti pe care le auzim sunt cele ale țăranilor: miniaturale, monstruoase, uneori luminoase, dar cel mai adesea aspre şi cenuşii, întocmai precum Munții Liban. - Le Monde des Livres


Cronică excepțională a unei mici comunități maronite înainte de izbucnirea războiului civil din Liban, Împărăția pământului explorează originile violenței din această parte a lumii. Le Monde


Hoda Barakat s-a născut în 1952, la Beirut.

A absolvit Universitatea Libaneză cu o diplomă în literatură franceză. A fost profesoară, traducătoare şi jurnalistă înainte de a se muta la Paris împreună cu cei doi fii ai săi, în 1989, spre sfârşitul războiului civil din Liban.

În 2013, a fost prima bursieră de origine arabă invitată la Universitatea din Texas în cadrul Austin Middle Eastern Studies Program, precum şi la Universitatea din Virginia.

A publicat cinci romane, două piese de teatru, un volum de povestiri şi o carte de memorii.

De asemenea, a fost coautoare a unor volume scrise în franceză. Cărțile ei au fost traduse în mai multe limbi.

În 2002. a fost decorată cu „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres", iar în 2008 cu „Chevalier de l’Ordre du Mérite National".

Cum am devenit un romancier celebru
-10 %
Editură: Pandora
9,00 Lei 10,00 Lei
Poezii - St. O. Iosif
-20 %
Editură: Corint
9,60 Lei 12,00 Lei
Copilul tau citeste
-8 %
55,00 Lei 60,00 Lei
Fat-Frumos din lacrima
-14 %
Editură: Flamingo
15,00 Lei 17,50 Lei
Ochi-de-pisica. Editia a II-a - Margaret Atwood
-13 %
CELE MAI FRUMOASE ZECE POVESTI
-16 %
Editură: Corint
41,00 Lei 49,00 Lei
Insomnii
-13 %
Editură: For You
39,00 Lei 45,00 Lei
Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici