Cod produs:  afca
Autor(i):  Martyn Lyons
Editura:  ART
Aparitie:  2011
Tip Coperta:  plastefiata lucios; cartonata
Nr. Pagini:  224
Format:  26x19 cm
ISBN 978-973-124-636-9
100,00 Lei 115,00 Lei
Reducere 13%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Istoria cartilor

Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din Sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.


Timp de 2 500 de ani, cartile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa si a distra. Acest volum bogat ilustrat exploreaza una dintre cele mai versatile, folositoare si durabile tehnologii inventate vreodata. Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din Sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.

Printre ilustratiile alese cu grija pentru aceasta carte, veti vedea codexurile maiase, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg si Aldus Manutius, atlase din epoca marilor calatori si exploratori, abecedare si carti pentru copii, cartulii de 10 centi si volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote pana la Level 26, primul „roman-digi" din lume, si multe altele.
O desfatare pentru iubitorii cartilor traditionale si totodata o sursa de inspiratie pentru cei fascinati de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat in conditii deosebite, celebreaza puterea si magia permanenta a cartilor.

Martyn Lyons este un important istoric al cartii. S-a nascut la Londra, a urmat cursurile Universita?ii Oxford, iar in prezent este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universita?ii New South Wales, Sydney, tinand cursuri in calitate de profesor invitat in Franta, Anglia, Brazilia si Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cartii si a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).