Meniu
Coş de Cumpărături

Petru Cercel. Colectia Centenarul Marii Uniri

Petru Cercel. Colectia Centenarul Marii Uniri
-50 %
Petru Cercel. Colectia Centenarul Marii Uniri Editura Librex Publishing
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
15,00 Lei
30,00 Lei

    Cristian Mosneanu

  • Editură: Librex Publishing
  • Cod: librex
  • Autor(i): Cristian Mosneanu
  • Apariție: 2018
  • Nr. pagini / Copertă / Format: coperta plastefiata lucios | format 13x20
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Petru Cercel, de Cristian Mosneanu, cartea lunii mai, este al cincilea volum al colecției de istorie a editurii Librex: ”Centenarul Marii Uniri”.


Frate mai mare al lui Mihai Viteazul, Petru Cercel a fost primul ambasador cultural al poporului român. Spirit enciclopedic, cunoscător a 14 limbi străine, el a facut ca termenul de valah să fie cunoscut de către toată Europa ca fiind ceea ce a reprezentat cu adevărat în istorie: denumirea tuturor românilor din cele trei principate precum şi din afara lor. Cu alte cuvinte, Petru Cercel, intelectual, scriitor și iubitor al artelor, a fost cel mai de seamă “os de domn din Basarabi” ce i-a reprezentat cu mândrie pe români peste tot pe unde a umblat prin lume.


“Excelenţa sa este sănătoasă şi voioasă şi foarte atentă şi zeloasă pentru cultul divin. Face bună dreptate, nu stă niciodată în inacţiune, îşi împarte timpul cu sârguincioasă măsură, păstrează un stil, o ordine demnă de el, îşi cârmuieşte şi conduce statul cu atâta socotinţă şi modestie, încât se miră oricine. Nu cedează nici la frig, nici la căldură, nici la foame, nici la sete, nici la orice alt neajuns, ci ţine divan în fiece zi în mod obişnuit până la amiază şi adeseori şi după aceea, ascultând cu bunătate şi pe săraci întocmai ca pe bogaţi, însă iubeşte şi ocroteşte mult sărăcimea şi nu îngăduie să i se facă vreo împovărare sau orice fel de împilare. Acest domn nu numai că e iubit, dar chiar adorat de popor căci se vede clar că ei îl adoră şi îl privesc ca pe un zeu venit pe pământ...”


Francesco Vincenti către Germigny, ambasadorul francez la Istanbul


In colecției de istorie ”Centenarul Marii Uniri” a editurii Librex au mai apărut volumele: Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Radu Negru Vodă și Regina Maria.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici