Cod produs:  1829 Editura:  Andreas
Colectie:  Acvila
Aparitie:  2014
Tip Coperta:  plastefiata luciosTip Coperta:  cartonata
Nr. Pagini:  112
Format:  17x24 cm
ISBN: 978-973-8958-39-5
16,32 Lei 19,90 Lei
Reducere 18%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Legende istorice romanesti (Carte legata/cartonata)

Simion Florea Marian este unul dintre cei mai mari etnografi si folcloristi români. A lasat în urma sa o vasta opera, o adevarata baza de cercetare pentru generatiile viitoare. A scris monografii si culegeri de texte de o mare varietate folclorica. În semn de respect pentru opera sa, a fost ales membru al Academiei Române si inclus în "Dictionarul international al folcloristilor contemporani" (1881).

Legendele cuprinse în acest volum sunt dintre cele care au ca tema lupta poporului român împotriva altor popoare, care voiau sa cotropeasca si sa subjuge. Unele dintre ele au valoare toponimica: Pietrele Doamnei, Pârâul Dediului, PoianaNegrii, Pietrele Muierilor etc. 

Lucrarile lui Simion Florea Marian dezvaluie bogatia, originalitatea si frumusetea culturii orale românesti, care a fost, în epoca, în atentia romanistilor europeni. Unul dintre acestia este cehul Jan Urban Jarnik, care spunea: "... Pentru ca cineva sa poata produce asemenea lucrari, trebuie sa aiba niste talente deosebite si mai cu seama sa fie patruns de iubire si dragoste fata de subiectul sau de studiu (...). Lucrarile lui se vor citi si studia, iar cele ce vor urma nu o sa fie altceva decât spicuiri dupa un seceris îmbelsugat".

Din cuprins:
Dacii
Intemeierea Sucevei,
Romanii si tatarii,
Dragos-Voda,
Comoara ingropata,
Stefan Voda,
Stefan Voda si turcii
Stefan Voda si Tolpa,
Poiana Negrii,
Plaiul Tatarilor,
Pietrle muierilor,
Fantana Doamnei,
Movila lui Razvan,
Paraul Dediului,
Pietrele Doamnei

Cartea este color si cartonata (legata).