Cod produs:  trei
Autor(i):  Jo Nesbø
Editura:  Trei
Colectie:  Fiction Connection
Aparitie:  2020
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  576
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-40-0770-4
51,00 Lei 55,00 Lei
Reducere 7%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Nemesis

Al patrulea volum din seria Harry Hole


"Un roman politist ridicat la rang de arta." - USA Today


Cum sa prinzi un ucigas cand tu esti suspectul numarul unu?


Un barbat este surprins de camerele de luat vederi impuscand o casiera dintr-o banca. Femeia moare si doua milioane de coroane norvegiene dispar fara urma.

Dupa o seara de betie cu Anna Bethsen, o fosta iubita, detectivul Harry Hole se trezeste cu o migrena, fara telefon si fara sa-si aduca aminte ce s-a intamplat in ultimele 12 ore. In aceeasi zi, Anna este gasita moarta in locuinta sa, iar Harry devine suspectul principal intr-o ancheta condusa de dusmanul lui, Tom Waaler.

Intre timp, jafurile de la banci continua cu o cruzime fara precedent, purtandu-l pe Hole de pe strazile din Oslo in Brazilia, in incercarea de a rezolva doua cazuri si a-si dovedi nevinovatia. Dar Waaler inca nu s-a razbunat...


„Ca niste papusi matrioska, pistele false puncteaza una cate una ritmul alert al actiunii, conducand spre deznodamantul absolut surprinzator." – Kirkus Reviews


„Nesbø revine cu un thriller psihologic cu o intriga complexa si un suspans iesit din comun. Categoric, este in topul celor mai buni scriitori de crime din lume." – Booklist


„O poveste magistral construita." – New York Times Book Review


Jo Nesbø (n. 1960) este muzician, compozitor si economist, precum si unul dintre cei mai apreciati autori de romane politiste din intreaga lume.

Cartile lui au fost traduse in 50 de limbi, s-au vandut in peste 45 de milioane de exemplare si au fost recompensate cu numeroase premii internationale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.

Jo Nesbø este autorul celebrei serii Harry Hole, precum si al seriei pentru copii Doctor Proctor (Pandora M). Dupa al saptelea roman al seriei Harry Hole, Snømannen, a fost realizat fi lmul Omul de zapada, iar volumul Hodejegerne a stat la baza fi lmului Vanatorii de capete, lansat in 2011.

La Editura Trei, au aparut Fiul, Sange pe zapada, Soare in miez de noapte, precum si primele trei volume din seria Harry Hole: Liliacul, Carabusii si Pasarea cu piept rosu.

Nemesis (nominalizat la Edgar Award 2010) a mai aparut in limba romana in 2007 la Editura RAO, cu titlul Calaul.