Cod produs:  1000
Autor(i):  Daniel Arasse
Editura:  ART
Aparitie:  2008
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  176
Format:  17x22 cm
ISBN 978-973-124-320-7
23,00 Lei 25,00 Lei
Reducere 8%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Nu vedeti nimic

Stiinta nu trebuie sa fie neaparat serioasa, teapana, morocanoasa. De ce, in numele unei triste stiinte, istoricii artei vor ca nimeni sa nu rada, de pilda, in fata picturii?


Stiinta nu trebuie sa fie neaparat serioasa, teapana, morocanoasa. De ce, in numele unei triste stiinte, istoricii artei vor ca nimeni sa nu rada, de pilda, in fata picturii? Ce dumnezeului cauta un ditamai melcul in prim-planul unei respectabile Bunevestiri ? De ce Bruegel i-a aplicat regelui negru Gaspar un tratament atat de aparte in Adoratia Magilor? De ce parul Mariei Magdalena este atat de lung in picturi? Venus din Urbino este in tablou sau in alta parte? Cum se face ca Foucault a produs un anacronism atat de evident in analiza consacrata Meninelor ?

Structurat in sase scurte fictiuni narative, tot atatea anchete asupra evidentelor vizibilului, inclasabilul volum Nu vedeti nimic ne ofera viziunea pasionala si pasionanta a unuia dintre cei mai straluciti specialisti in arta Renasterii.

Anchetand cu umor si subtilitate tablouri celebre ale lui Velázquez, Titian, Bruegel sau Tintoretto, Daniel Arrase ne invata - intr-o declaratie de iubire facuta picturii - sa privim ceea ce vedem.