Cod produs:  00089
Autor(i):  Papa Francisc
Editura:  Trei
Aparitie:  2016
Tip Coperta:  LegataTip Coperta:  cu supracoperta
Nr. Pagini:  160
Format:  13x20 cm
10,00 Lei
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli

Rolul Bisericii nu este de a condamna, ci de a permite întâlnirea cu acea iubire viscerala care este milostivirea lui Dumnezeu. De aceea, ca preot, este necesar sa iesi. Sa iesi din biserici si din parohii, sa iesi si sa cauti oamenii acolo unde traiesc, unde sufera, unde spera.

"Milostivirea este întâiul atribut al lui Dumnezeu. Este numele lui Dumnezeu. Nu sunt situatii din care sa nu putem iesi, nu suntem condamnati sa ne afundam în nisipuri miscatoare."

Într-un discurs simplu si direct, Papa Francisc se adreseaza oricarui barbat si oricarei femei de pe planeta, stabilind un dialog intim si personal. În centru se afla tema sa cea mai draga – milostivirea –, care a fost dintotdeauna punctul cardinal al marturiei sale si acum al pontificatului sau. Fiecare pagina vibreaza de dorinta de a ajunge la toate acele suflete – din Biserica si din afara ei – care cauta un sens vietii, o cale a pacii si a reconcilierii, un leac pentru ranile fizice si spirituale. În primul rând, acea umanitate tulburata si în suferinta care cere sa fie acceptata, nu respinsa: saracii si marginalizatii, detinutii si prostituatele, dar si cei confuzi si cei îndepartati de credinta, homosexualii si divortatii.

În dialogul cu vaticanistul Andrea Tornielli, Francisc explica – plecând de la amintirile din tinerete si de la momentele emotionante din experienta sa clericala – ratiunea convocarii unui An Sfânt extraordinar, pe care îl doreste cu putere. Fara sa nege problemele etice si teologice, Francisc reafirma ca Biserica nu poate închide usa nimanui; mai degraba are sarcina de a face o bresa în constiinte pentru a da speranta în ce priveste asumarea responsabilitatii si a îndepartarii de raul comis.
Într-o marturisire plina de sinceritate, Francisc nu evita sa abordeze relatia dintre milostivire, justitie, coruptie. Crestinilor enumerati în rândurile celor "drepti" le aminteste: "si Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu".

Cartea Numele lui Dumnezeu este Milostivirea este publicata în 82 de tari.

PAPA FRANCISC
Jorge Mario Bergoglio
Nascut la Buenos Aires, pe 17 decembrie 1936, este, din 13 martie 2013, Episcopul de Roma si al 266-lea Papa al Bisericii Catolice. 
Pontificatul sau este marcat de convocarea, pe 13 martie 2015, a Anului Sfânt al Milostivirii, care se încheie pe 20 noiembrie 2016.


Andrea Tornielli
Vaticanist, jurnalist al cotidianului "La Stampa" si responsabil al site-ului Vatican Insider, colaboreaza cu diverse reviste italiene si internationale. 
A publicat prima biografie a pontifului, Francesco. Insieme, tradusa în 16 limbi, si volumul Papa Francesco. Questa economia uccide, tradus în noua limbi.