Cod produs:  afca
Autor(i):  Erin Hunter
Editura:  ALL
Aparitie:  2019
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  361
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-796-049-5
29,00 Lei 34,90 Lei
Reducere 17%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Pisicile Razboinice vol.14: Raul intunecat - Erin Hunter

Pisicile Razboinice - Puterea celor trei. Cartea a XIV-a: Raul intunecat


In lumea pisicilor razboinice creste suspansul... O profetie misterioasa a facut trecerea catre cea mai noua etapa din viata clanurilor de pisici salbatice: „Vor fi trei, neam din neamul tau, care tin in labe puterea stelelor”. Acesta este mesajul pe care inaintasii din Clanul Stelelor i-l transmisesera lui Stea de Foc. Si de neinteles a ramas, pana sa se nasca cele doua fiice ale lui si fiii acestora: Laba de Laur, Laba de Gaita si Laba de Leu. Pe masura ce trece timpul, se dovedeste ca cei trei detin talente si puteri neobisnuite, nemaiintalnite pana atunci la pisicile din clanuri. Cartea a XIV-a ii surprinde in etapa de ucenicie in Clanul Tunetului.


Laba de Leu are o energie si o forta iesite din comun, care il ajuta sa devina un razboinic priceput. Laba de Laur se dedica intelegerii si apararii codului razboinicilor. Laba de Gaita detine o putere misterioasa care ii permite sa dezvolte o legatura speciala cu stramosii din Clanul Stelelor. In perioada de ucenicie, cei trei incearca sa urmeze calea curajului si a intelepciunii, din dorinta de a asigura supravietuirea clanurilor. Dar, cum lucrurile nu decurg niciodata lin in aceasta lume fantastica marcata de previziuni sumbre, nepotilor lui Stea de Foc li se dezvaluie treptat secrete bine ascunse pana atunci. Ei insisi continua seria surprinzatoarelor descoperiri si se trezesc pusi in fata unor decizii dificile. Intre timp, tensiunea din randul pisicilor creste amenintator, pana in punctul in care ar putea distruge pacea care le leaga pe moment. Va reusi indemnul „Lasa-ti mustatile sa te ghideze!” sa le asigure o evolutie victorioasa? 

 

O carte plina de suspans, pentru toti cei care se intreaba ce visuri de grandoare nutreste motanelul de pe presul de la usa. - Publishers Weekly

 

Dupa ce citesti Pisicile Razboinice, nu mai ai incredere nici macar in Motanul Incaltat. - Kirkus Review

 

Pisicile Razboinice au aparut pe lista New York Times a celor mai vandute carti si au fost nominalizate pentru o multitudine de premii literare. Din seria Puterea celor trei fac parte cartile: • Volumul XIII – Viziunea • Volumul XIV – Raul Intunecat • Volumul XV – Exilul • Volumul XVI – Eclipsa • Volumul XVII – Umbre Adanci • Volumul XVIII – RasaritFragment din cartea "Pisicile Razboinice. Volumul 14: Raul intunecat" de Erin Hunter:

 

"Lui Laba de Laur i s-a strans stomacul. Urma de miros ducea peste deal si apoi spre stepa, pe teritoriul Clanului Vantului. Poate ca doar exploreaza. Inima i s-a umplut de speranta, dar sub ea, ca o piatra, se afla suspiciunea intunecata ca el se intalnea pe ascuns cu Laba de Iarba-Neagra, desi ii era interzis.

- Mergem pe urmele lui, nu?

Laba Fumurie se uita la Laba de Laur, cu ochii ingrijorati. Ghicise si ea? Sigur nu. De unde sa stie?

- Poate ca nu e treaba noastra, a spus Laba de Laur cu glasul stins.

- Sigur ca e treaba noastra! Tovarasul nostru de vizuina se afla pe-acolo singur. Daca a patit ceva?

-  Acesta e singurul motiv pentru care vrei sa-l urmarim, ca ar putea fi in pericol?

- Nu. Laba Fumurie s-a asezat. Cred ca este pe cale sa faca ceva ce va regreta toata viata.

Laba de Laur a fost intrigata de tonul serios al prietenei sale.

- Stii tu ceva ce eu nu stiu? a intrebat-o ea.

Laba Fumurie a scuturat din cap. 

- E doar o senzatie. Nu pot sa o explic. O senzatie ca Laba de Leu face o greseala care a mai fost facuta si inainte, care nu ar fi trebuit sa existe si care duce doar spre probleme...

Mieunatul ei s-a stins, dar ochii ii luceau de emotie.

- Bine.

Laba de Laur nu putea ignora puterea sentimentelor priteenei ei. Si nu putea nici sa le ignore pe ale ei. Toate instinctele ei ii spuneau ca Laba de Leu incalca grav codul razboinicilor si ca era datoria ei, ca pisica de clan, sa il opreasca. A alergat in sus, pe versant, adulmecand crengutele si maracinii in cautarea mirosului lui Laba de Leu, urmand calea pe care el o apucase pana in varful dealului. Laba Fumurie a fugit dupa ea si au ajuns rapid la marginea copacilor. Terenul din fata lor cobora abrupt, pana la malul lacului care lucea in lumina lunii. Laba de Laur a privit stepa indepartata, sperand pe jumatate sa il vada pe Laba de Leu, pe jumatate sperand sa nu dea de el acolo. Daca Laba de Leu umbla noaptea pe afara, ar fi vrut ca macar sa-l gaseasca pe teritoriul Clanului Tunetului."