Cod produs:  1837
Autor(i):  Mircea Georgescu
Editura:  Andreas
Aparitie:  2012
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  256
Format:  13x20 cm
ISBN: 978-973-8958-80-7
10,40 Lei 16,00 Lei
Reducere 35%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Pizza si paste fainoase

Pizza, careia i-a fost închinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mâncare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, îsi are probabil originile în vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mâncând o pâine plata, pregatita în cuptoare de lut, presarata cu ulei de masline si condimente specifice, semanând mult cu pizza de azi, fiind astfel pregatita si astazi în Grecia si în Orientul Mijlociu.

Prima pizzerie, înca deschisa, "Antica Pizzeria Port'Alba", si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... "Marinara" este prima reteta recunoscuta de pizza - prima pe care s-a pus brânza - reteta îi este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta cosi" ("Pietro... si ajunge"), inaugurata în 1880 si care mai exista si astazi, sub numele de "Pizzeria Brandi".

Aceasta carte nu este o istorie gastronomica ci un ghid util tuturor pasionatilor de mâncarurile italiene.