Cod produs:  mir-13476
Autor(i):  Michel Montignac
Editura:  Litera
Aparitie:  2011
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  208
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-600-260-8
14,00 Lei 19,90 Lei
Reducere 30%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Bolile cardiovasculare reprezinta prima cauza a mortalitatii la nivel mondial, fiind responsabile de un deces din trei. Studiile stiintifice demonstreaza ca alimentatia este unul dintre factorii de risc cei mai importanti. Din fericire, este si cel asupra caruia se poate actiona usor in termenii prevenirii.


In aceasta lucrare foarte documentata, Michel Montignac ne ajuta sa intelegem varitatea si amploarea factorilor de risc cardiovasculari. Auorul denunta ideile preconcepute in materie, reabilitand unele alimente cum sunt branzeturile, ouale, ciocolata, neagra, vinul si chiar foie gras. Ca model de alimentatie corecta este propusa cea mediteraneana, bogata in fructe, legume, peste, ulei de masline, paine cu multe fibre etc. In plus, este readus in discutie asa-zisul paradox francez, datorat mai ales unui consum mediu, regulat, de vin.


Sprijinit de studii stiintifice care demonstreaza ca recomandarile alimentare din dieta lui sunt printre cele mai bune pentru diminuarea factorilor de risc cardiovasculari, Michel Montignac ne invita inca o data sa abordam viata in cel mai bun mod, cel al gastronomiei nutritionale.