Cod produs:  andreas
Autor(i):  Iosif M. Crisitan
Editura:  Andreas
Aparitie:  2020
Tip Coperta:  brosata cu clape
Format:  12 x 20 cm
ISBN 978-606-765-108-9
9,84 Lei 12,00 Lei
Reducere 18%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Prostia de a fi

Un aforism este un enunț concis, expresiv si memorabil care conține o cugetare, un gând adânc sau o părere cu privire la viață, cu aplicabilitate relativ generală. Cu acelasi sens sunt folosiți si termenii maximă, adagiu si sentință. Spre deosebire de proverb, care are o origine veche si populară, despre aforisme se cunosc în general autorul (scriitor, filozof, om politic etc.) si împrejurările în care au fost scrise sau rostite.

Aforismul este expresia unui gând complet care se distinge, mai presus de toate, prin originalitate si este purtătoarea unui înțeles profund. Caracteristica principală a genului este concizia care face ca astfel de expresii să fie usor de reținut.

Aforismul e o cale de comunicare cu cititorul mult mai rapidă si mai convingătoare decât poezia si filosofia...

 

Autorul cartii „Prostia de a fi”, domnul Iosif M. Cristian, este la cel de-al treilea volum, primele doua fiind: „Decadent in transcendent” si „Elveratoare” si ca si la celelalte doua a incercat sa includa ganduri absolut originale. La ideea autorului am incercat ca si forma cartii sa fie inedita si „am ascuns” in paginile cartii coperta.

Cu siguranta cartea va fi apreciata de cititorii doritori de texte pline da substanta si care sa transmita prin cuvinte putine ganduri, indemnuri, idei de valoare.