Cod produs:  afca
Autor(i):  Günter Grass
Editura:  Polirom
Aparitie:  2017
Tip Coperta:  plastefiata mat
Nr. Pagini:  600
Format:  13x20 cm
ISBN: 978-973-46-7195-3
49,00 Lei 54,95 Lei
Reducere 11%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Toba de tinichea (editia 2018)

Premiul Nobel pentru Literatura 1999


Toba de tinichea, romanul care a socat Germania si a devenit bestseller international, a fost ecranizat in 1979 de regizorul Volker Schlöndorff. Pelicula a primit Premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes si Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.


Capodopera lui Günter Grass, Toba de tinichea este o pretinsa autobiografie a piticului Oskar Matzerath, nascut la granita dintre Germania si Polonia, avind doi tati prezumtivi, care sustine ca s-a oprit deliberat din crestere la virsta de trei ani in semn de protest fata de lumea adultilor. Oskar asista la nazificarea familiilor germane obisnuite, la ororile razboiului si la miracolul german postbelic. Acuzat de o crima pe care nu a comis-o, Oskar este inchis intr-un ospiciu, de unde, cu vocea sa ascutita care sparge geamurile si cu rapaitul tobei sale de jucarie, condamna toata nebunia lumii moderne.


„Oamenii au spus dintotdeauna povesti. Cu mult inainte ca omenirea sa fi invatat sa scrie, se spuneau si se ascultau povesti. In aceasta epoca a scrisului, pastram inca amintirea originilor orale ale literaturii. Iar acesta este un lucru bun, pentru ca, daca rostirea ar cadea in uitare, povestile noastre ar fi uscate ca praful.” (Günter Grass)


„Un roman formidabil, o capodopera a absurdului.” (The New York Times)


 „Cel mai mare roman scris de un autor contemporan.” (John Irving)