Meniu
Coş de Cumpărături

Un Promotor Al Noii Spiritualitati

Un Promotor Al Noii Spiritualitati
-12 %
Un Promotor Al Noii Spiritualitati Editura Eikon
Disponibilitate: La comanda
44,00 Lei
50,00 Lei

    Dumitru Constantin-Dulcan

  • Editură: Eikon
  • Cod: stand
  • Autor(i): Dumitru Constantin-Dulcan
  • Apariție: 2016
  • Nr. pagini / Copertă / Format: coperta plastefiata lucios; cartonata; cu clape
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoaşterii depline a valorii sale. Emerit om de ştiinţă, Profesorul a clădit cu trudă o frumoasă carieră de medic – neurolog şi psihiatru –, şi-a slujit ţara ca medic militar şi a scris cărţi în vremuri grele pentru România. A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi preţuite şi respectate.

După 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumărate titluri ştiinţifice şi onorifice. Înaintat la grad de general în anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta” al Academiei Române pentru celebra lucrare Inteligenţa materiei publicată în anul 1992.

Odată cu înlăturarea regimului comunist din ţara noastră, a reuşit să călătorească în întreaga lume, să vadă minunile pe care, până atunci, doar le visase şi le imaginase din cărţile citite. Un episod semnificativ în biografia sa l-a constituit reeditarea best-seller-ului Inteligenţa materiei, urmată de publicarea altor volume care impun un important scriitor şi un om de ştiinţă al României. În anii ’80, Profesorul era căutat de cititori, însă aproape interzis de către regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, îndrăgit şi invitat peste tot în ţară.

Încântaţi că suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem că este de datoria noastră să edităm şi un volum dedicat personalităţii profesorului Dulcan. Reunim, aşadar, în volumul de faţă, atât texte semnate de profesori, specialişti, scriitori, jurnalişti, prieteni şi admiratori, cât şi secvenţe reprezentative din opera sa vizând temele esenţiale: iubirea, rostul omului în univers, modelul informaţional al lumii vii, esenţa vieţii, omul în raport cu religia, Eminescu şi cultura românească, experienţele morţii clinice, criza spirituală a omului modern, copiii geniali de mâine, problematica morţii. Acestora le adăugăm un cuvânt-pledoarie pentru noua spiritualitate, precum şi un text inedit despre un subiect mult dezbătut în clipa de faţă: cum să rămâi mereu tânăr, ambele semnate de Profesor.

Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viaţă exemplară şi o operă memorabilă, care completează fericit cărţile sale de autor, toate clădite pe ideea că problemele lumii de azi îşi pot găsi rezolvarea pe o cale spirituală.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici