Cod produs:  trei
Autor(i):  Darin Olien
Editura:  Lifestyle
Colectie:  Citeste sanatos
Aparitie:  2016
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  352
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-8566-70-2
9,50 Lei 10,00 Lei
Reducere 5%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Viata la superlativ - Darin Olien

De prea multe ori suntem atenti la sanatatea noastra doar atunci cand ceva nu e in regula. Ni se pare normal sa ne doara cand si cand capul sau spatele ori sa avem arsuri stomacale. Insa, cand primim un diagnostic, suntem luati prin surprindere. In opinia autorului, nu trebuie sa ignoram toate aceste mici neplaceri, care pot fi semnalele unor probleme mai grave.


    Folosind o abordare holistica unica a starii de bine, Olien ne invata cum sa valorificam puterile extraordinare ale hranei, apei, oxigenului si echilibrarii pH-ului, rasturnand astfel miturile general acceptate despre nutritie. 

    Olien a calatorit prin lumea larga, explorand, din perspectiva sanatatii, proprietatile alimentelor consumate de secole de populatiile bastinase. Punandu-si in aplicare cercetarile, autorul ne invata cum sa ne pastram o greutate normala, cum sa prevenim chiar si cele mai grave boli si cum sa ne simtim bine – toate acestea fara impunerea unor diete restrictive. 

    Cartea cuprinde si un indispensabil ghid alimentar conceput astfel incat sa ne ajute sa pornim pe calea spre o sanatate optima. 

    Darin Olien este un adevarat vanator de superalimente exotice, activist ecologist si o autoritate recunoscuta in problemele de nutritie si sanatate bazata pe tot ce e natural.


 

    Fragment:

 

    „In „Nutritia, forta vitala numarul trei" am vorbit despre importanta hranirii celulelor cu substantele de care au nevoie. Dar trebuie sa fim la fel de atenti si la cele de care nu au nevoie. In caz contrar, celulele noastre, adica noi, vor fi vatamate prin obstructionarea functionarii lor normale.

    Cu alte cuvine, si celulele pot fi stresate ca oricine.

    Ce nu le trebuie celulelor noastre? Stim ca au nevoie de apa, de electroliti, de oxigen, de grasimi, de aminoacizi si de toate nutrimentele care ne tin in viata si sanatosi. Orice nu incape aici este prin definitie inutil din punct de vedere celular. Si va fi perceput drept corp strain agresor si necunoscut, asadar, ca amenintare.

    Ma refer la hrana care ne dauneaza, cea fabricata si procesata in feluri care o fac opusa ideii de nutritie, am putea spune chiar antinutritiva. E un foarte bun exemplu de lume intoarsa cu susul in jos. Incredibil!

    Si totusi, in prezent, antihrana este cea mai comuna. Mergeti la supermarket, sau la un restaurant fast-food, sau la dozatorul de sucuri. Multe ingrediente au fost la origine nutritive - fructe, apa, legume, seminte dar au fost procesate si transformate in ceva foarte diferit. Comestibile, deci s-ar califica drept alimente, dar nu mai sunt hrana in sens adevarat. Nu ne intretin, nu ne sustin organismele, nu ne alimenteaza functiile, nici nu ne sprijina sanatatea. Dar sunt pline de substante daunatoare: conservanti, aditivi, coloranti chimici si arome sintetice.

    I-am putea spune hrana, dar doar ca eticheta, nu ca descriere.

    Nu ca asta ne-ar opri s-o mancam. Vorbim despre tulburarile de alimentatie, adica de anorexie si de bulimie, care afecteaza doar o fractiune minuscula din populatie. Dar peste tot in jurul nostru se gasesc oameni cu un simptom inconfundabil de tulburare de alimentatie grava, oameni care nu sunt sanatosi.”