Cod produs:  1000
Autor(i):  Adrian Paunescu
Editura:  Curtea Veche
Colectie:  Jurnalul National
Aparitie:  2011
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  192
Format:  13x20 cm
ISBN 978-973-669-993-1
10,00 Lei 15,00 Lei
Reducere 33%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Vinovat de iubire - Adrian Paunescu

Vinovat de iubire este poveste a doi barbati ce impartasesc un destin comun. Andrei Ionescu, actor si poet renumit, e supus in sanatoriul doctorului Ionescu unei terapii prin somn, considerandu-se  (si fiind considerat de medicul sau) "bolnav de iubire".


Intamplarile prezentului narativ, fragmentele de o retea alambicata de divagatii eseistice, flash-backuri si pagini de jurnal, sunt plasata in preajma Craciunului din 1989, inaine de izbucnirea Revolutiei. Situatia din tara e apasatoare, saracia e generalizata. Securitatea vegheaza, implacabila si singurul refugiu din fata fricii si a nebuniei pare a fi acest sanatoriu izolat in munti, undeva, langa Brasov.


Principala problema a pacientului Andrei Ionescu pare a fi un complex de vinovatie - acesta se simte "vinovat de iubire" si raspunzator pentru toate femeile pe care le-a iubit in viata lui. O parte din jurnalul sau infatiseaza relatiile trecute, cu detalii care variaza de la scene intime, la pagini introspective, in care barbatul isi analizeaza sentimentele, incepand din adolescenta pana la deplina sa maturitate. Relatia dintre medic si pacient va cunoaste o evolutie dramatica - pe masura ce doctorul va deveni tot mai interesat si mai dependent de biografia pacientului, pe care o va absorbi ca si cum ar fi a sa. In final, pacientul se va dovedi tot mai nemilos si mai manipulator, devenind calaul medicului ce-l ingrijeste.