Meniu
Coş de Cumpărături

Miturile Greciei antice - Robert Graves

Miturile Greciei antice - Robert Graves
-19 %
Miturile Greciei antice - Robert Graves Editura Polirom
Disponibilitate: La comanda
72,00 Lei
89,00 Lei

    Miturile Greciei antice - Robert Graves

  • Editură: Polirom
  • Cod: lib
  • Autor(i): Robert Graves
  • Apariție: 2018
  • ISBN 978-973-46-3946-5
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 655 pag. (coperta plastefiata lucios | format 17x24)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Traducere de Ciprian Siulea


 

Stiati ca Atena, Afrodita si Hera au fost initial trei reprezentari ale aceleiasi zeite? V-ati intrebat vreodata cum au aparut miturile grecesti? Vreti sa stiti ce simbolizeaza Sfinxul si celelalte creaturi fantastice? Cu talent de romancier si sensibilitate de poet, Robert Graves repovesteste in aceasta carte aproape doua sute de mituri, de la crearea Olimpului si intimplari din viata zeilor pina la aventurile din Iliada si Odiseea – povesti despre zei, eroi si evenimente extraordinare care i-au inspirat pe Homer, pe tragicii greci si mare parte din literatura europeana ulterioara. Bazindu-se pe o gama larga de surse, autorul reuneste elementele acestor mituri intr-o forma narativa simpla. Insa povestea in sine este completata cu ample comentarii, trimiteri, variante si explicatii, oferind cititorului modern o interpretare a miturilor clasice in lumina cunostintelor arheologice si antropologice actuale, ceea ce le confera o noua dimensiune, prin prisma unor teze incitante si neasteptate.


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici