Meniu
Coş de Cumpărături

Viitorul mintii umane - Michio Kaku

Viitorul mintii umane - Michio Kaku
-5 %
Viitorul mintii umane - Michio Kaku Editura Trei
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
52,00 Lei
55,00 Lei

    Viitorul mintii umane - Michio Kaku

  • Editură: Trei
  • Cod: trei
  • Autor(i): Michio Kaku
  • Apariție: 2018
  • Colecție: Acum pentru viitor
  • ISBN 978-606-719-833-1
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 637 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

O investigatie stiintifica pentru intelegerea si imbunatatirea capacitatii mintii


    Viitorul mintii umane aduce un subiect rezervat candva exclusiv domeniului science-fiction intr-o realitate noua si surprinzatoare. Acest tur de forta stiintific dezvaluie cercetarile uimi­toare care se efectueaza in laboratoa­rele de top din lumea intreaga – toate bazandu-se pe ultimele descoperiri din neurostiinta si fizica – incluzand expe­rimente recente in telepatie, controlul mintii, telechinezie si inregistrarea amintirilor si a visurilor.

    Lectura acestei carti este o aventura uimitoare nu doar pentru fanii SF, ci si pentru pasionatii de fizica, medicina, neurostiinta, care vor descoperi aici vastele posibilitati ale creierului uman.


    Michio Kaku este profesor de fizica teoretica la City University din New York. Este cofondator al teoriei corzilor. 


     Fragment din volum:

 

    “Pentru oamenii de stiinta, viata ar fi mai simpla daca ar putea citi gandurile oamenilor de la distanta, folosind dispozitive portabile (decat sa foloseasca tot felul de casti incomode sau sa deschida chirurgical craniul), dar legile fizicii fac ca acest lucru sa fie extrem de dificil.

    Cand l-am intrebat pe dr. Nishimoto, care lucreaza in laboratorul de la Berkeley al doctorului Gallant, despre problema intimitatii, el a zambit si a raspuns ca semnalele radio se degradeaza destul de rapid in exteriorul creierului, asa incat ar fi prea difuze si slabe ca sa poate a vreo noima pentru cineva aflat la mai mult de cateva zeci de centimetri distanta. (La scoala, am invatat despre legile lui Newton si despre faptul ca forta gravitationala scade cu patratul distantei, asa ca daca dublezi distanta fata de o stea, campul gravitational scade de patru ori. Dar campurile magnetice scad mult mai rapid decat cu patratul distantei. Majoritatea semnalelor descresc cu cubul sau cu puterea a patra a distantei, prin urmare, daca dublezi distanta fata de o instalatie RMN, campul magnetic scade de opt sau de multe ori.) 

    Mai mult, ar exista interferente din lumea exterioara, care ar acoperi semnalele slabe venite de la creier. Acesta este unul dintre motivele pentru care savantii solicita conditii de laborator stricte ca sa-si faca treaba si chiar si atunci abia reusesc sa extraga cateva litere, cuvinte sau imagini din creierul ganditor la un moment dat. Tehnologia nu este adecvata pentru a inregistra avalansa de ganduri care circula adesea prin creierul nostru in timp ce ne gandim simultan la mai multe litere, cuvinte, fraze sau informatii senzoriale, asa incat folosirea acestor dispozitive pentru citirea mintii, asa cum vedem in filme, nu este posibila nici astazi si nu va fi pentru o buna perioada de timp.

    In viitorul apropiat, cel putin, scanarile cerebrale vor continua sa necesite accesul direct la creierul uman in conditii de laborator. Dar in eventualitatea extrem de putin probabila ca, in viitor, cineva va gasi o de a citi gandurile de la distanta, tot vor putea fi luate contra-masuri."

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici