Meniu
Coş de Cumpărături

Baiatul cel nou - Tracy Chevalier

Baiatul cel nou - Tracy Chevalier
-16 %
Baiatul cel nou - Tracy Chevalier Editura Humanitas
Disponibilitate: La comanda
27,00 Lei
32,00 Lei

    Baiatul cel nou - Tracy Chevalier

  • Editură: Humanitas
  • Cod: afca
  • Autor(i): Tracy Chevalier
  • Apariție: 2018
  • ISBN 978-606-779-371-0
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 240 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Baiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat


Tracy Chevalier transpune Othello la inceputul anilor 1970, intr-o scoala dintr-o suburbie a Washingtonului, unde pana la ora pranzului pustii bat mingea, sar coarda, se indragostesc cu repeziciune si tot la fel de usor isi insusesc prejudecatile parintilor si profesorilor lor. Interpretarea concisa si electrizanta semnata de Tracy Chevalier pune in lumina consecintele rasismului, geloziei si fricii.


Viata unui elev nou-venit nu e niciodata simpla. Dar daca pielea lui are alta culoare decat cea a colegilor sai, lucrurile devin si mai complicate. Osei Kokote, fiul de 11 ani al unui diplomat din Ghana sosit la Washington, are noroc: Dee, una dintre cele mai frumoase fete, il simpatizeaza imediat. Ian nu vede cu ochi buni sentimentul spontan care se naste intre cei doi si nici faptul ca Osei exceleaza la sport, punandu-i astfel in pericol statutul de stapan absolut al curtii scolii, adjudecat pe parcursul anilor prin agresivitate, santaj si intimidare. Cu o abilitate psihologica uimitoare, el incepe sa teasa itele unei intrigi prin care ii manipuleaza pe toti ceilalti. Pana la sfarsitul zilei, vietile protagonistilor – elevi si profesori deopotriva – se vor schimba pentru totdeauna.


Traducere si note de Vali Florescu


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici