Meniu
Coş de Cumpărături

Povestea vietii mele - Benjamin Franklin (Autobiografia)

Povestea vietii mele - Benjamin Franklin (Autobiografia)
-9 %
Povestea vietii mele - Benjamin Franklin (Autobiografia) Editura Herald
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
32,00 Lei
35,00 Lei

    Benjamin Franklin

  • Editură: Herald
  • Cod: afca
  • Autor(i): Benjamin Franklin
  • Apariție: 2018
  • Colecție: AUTOBIOGRAFIA
  • ISBN: 978-973-111-696-9
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 256 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Prin Povestea vietii mele, magistralul Benjamin Franklin ne introduce in lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de stiinta dezvaluie detaliile vietii sale este cuceritoare si memorabila, iar lectiile de viata pe care ni le impartaseste sunt la fel de pretioase si acum. De origini umile (fiu al unui lumanarar), Franklin a reusit sa se distinga inca din adolescenta prin sarguinta, cumpatarea si firea sa intreprinzatoare.


In vremea sa, Franklin era extrem de cunoscut si de influent in Europa. A organizat prima biblioteca publica din America si a contribuit la infiintarea Universitatii din Pennsylvania. Din 1785 pana in 1788, a indeplinit functia de guvernator al statului Pennsylvania. Spre sfarsitul vietii, si-a eliberat propriii sclavi si a devenit un abolitionist convins.


Temperanta pe care a cultivat-o inca din tinerete, precum si grija de a nu rani orgoliul celorlalti i-au deschis drumul catre functii importante in politica si diplomatia americana. S-a straduit toata viata sa obtina cele mai mari virtuti accesibile unui om, recunoscand in acelasi timp, fara ipocrizie, ca slabiciunile si tentatiile tipic omenesti l-au infrant in numeroase ocazii. In ciuda acestui fapt, aspectele mai putin laudabile ale personalitatii lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizarile si influenta acestui simbol al Americii timpurii.


Benjamin Franklin (1706-1790) se numara printre Parintii Fondatori ai Statelor Unite ale Americii. De asemenea, a fost un scriitor de marca, editor, politician, om de stiinta, inventator si diplomat. In istoria fizicii ocupa un loc important datorita descoperirilor sale cu privire la electricitate. A inventat paratrasnetul si lentilele bifocale. A militat neobosit pentru unitatea coloniala si a aparat interesele americane in fata britanicilor. A fost primul ambasador american in Franta, convingandu-i pe francezi sa intervina in Razboiul de Independenta al Statelor Unite.imagine produs

Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)


imagine produs

Mahatma Gandhi - O viata legendara (Biografia)


imagine produs

Povestea vietii mele - Benjamin Franklin (Autobiografia)


imagine produs

Spovedanie (Autobiografia) - Cautand sensul vietii


imagine produs

Viata unui sclav american (Autobiografia)


imagine produs

Viata mea (Autobiografia)


imagine produs

Memorii (Autobiografia)


imagine produs

Mark Twain - Capitole din autobiografia mea


imagine produs

A Writer`s Diary


imagine produs

Inventiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla


imagine produs

Autobiografia mea intelectuala


imagine produs

Winston Churchill - Anii tineretii mele (Autobiografia)


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici