Cod produs:  leda-12276
Autor(i):  Catherine Cusset
Editura:  Leda
Colectie:  Love & life Leda
Aparitie:  2008
Tip Coperta:  plastefiata mat
Nr. Pagini:  400
Format:  13x20 cm
ISBN 978-973-102-134-8
30,00 Lei 38,00 Lei
Reducere 21%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Problema lui Jane - Catherine Cusset

Premiul literar al revistei Elle in 2000 si nominalizare la Prix Medicis in 1999.


 


Catherine Cusset s-a nascut in 1963 la Paris si in prezent locuieste la New York. A debutat in 1997 cu romanul Jouir, urmat apoi de alte titluri de succes:  A vous, En toute innocence (roman nominalizat in 1995 la Prix Goncourt si Prix Femina) si La haine de la famille.


 


In Problema lui Jane (1999), Catherine Cusset ne propune o radiografie a raporturilor sociale si afective din America zilelor noastre, un thriller psihologic scris intr-un stil simplu si alert, plasat in mediul academic contemporan, pe care autoarea (profesor asociat la prestigioasa Universitate Yale) il cunoaste indeaproape.


 


Jane nu primea niciodata pachete acasa. Il lua. Solid, dreptunghiular si destul de greu: o carte, de buna seama. Se cazni cu plicul captusit, prins cu agrafe si lipit. Scoase din el un dosar galben de carton. O discheta cazu, cu un zgomot sec, pe pardoseala. Dosarul continea un manuscris cu foi detasate. Pe prima dintre ele, citi: PROBLEMA LUI JANE, roman.


Fara nume de autor. Se uita la plicul maroniu: nici un nume de expeditor. Pachetul fusese pus la posta, cu cinci zile in urma, din New York. Parcurse rapid primele pagini. Era vorba despre ea. Cineva bine informat. Manuscrisul avea trei sute saizeci de pagini si se incheia cu aceasta fraza: "Jos, gasi pachetul cu manuscrisul."


 


"O poveste captivanta si antrenanta care iti arata cum este sa te privesti prin ochii altcuiva." Library Journal