Cod produs:  trei
Autor(i):  Christie Watson
Editura:  Trei
Aparitie:  2017
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  384
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-719-655-9
41,00 Lei 45,00 Lei
Reducere 9%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Acolo unde femeile sunt regi - Christie Watson

Autoare laureata a Premiului Costa pentru roman de debut


Cartea lui Christie Watson vorbeste despre iubirea materna in cele mai felurite reprezentari ale sale, dar prezinta si lumea exotica a Nigeriei, cu senzatiile, culorile si mirosurile care o definesc.

Elijah, un baietel nigerian de sapte ani, nascut in Anglia, se lupta cu propriul comportament deviant, pe care il considera provocat de un vrajitor dinauntrul sau.

Aflat in plin proces de adoptie, Elijah este impartit intre iubirea pentru mama biologica, Deborah, si cea adoptiva, Nikki. La un moment dat, asistentii sociali descopera ca Elijah a fost abuzat si traumatizat fizic si psihic.

In lupta lui de a se accepta si de a-si gasi linistea alaturi de noua sa familie, Elijah vrea sa se convinga, totusi, de dragostea lui Deborah, iar pretul pe care il plateste este devastator.


"Watson zugraveste portretul unei lumi sfasiate de conflicte legate de credinta, rasa sau apartenenta la o categorie sociala. Cartea devine tot mai convingatoare si adesea, in mod neasteptat, capata accente comice pe masura ce personajele pline de viata insufla umor si autenticitate unei povesti pe alocuri teribil de dureroase." – New York Times Book Review


"Watson creeaza o suita de personaje extraordinare si construieste o poveste remarcabila despre dragostea familiala pe fundalul tensiunilor sociale." – Booklist


"O carte sofisticata, scrisa pe mai multe planuri, care vorbeste despre ce inseamna cu adevarat o familie si despre ceea ce trebuie sa facem pentru cei pe care ii iubim." - Kirkus Reviews


Christie Watson (n. in 1976) este o autoare britanica al carei roman de debut, Tiny Sundbirds, Far Away, a castigat Costa First Novel Award in 2011.

Nascuta in Stevenage, a abandonat scoala la varsta de 16 ani si, dupa un an de voluntariat in cadrul organizatiei Scope, a devenit asistenta medicala. Multi ani a ingrijit copii inainte sa se apuce de scris si sa imbine cele doua profesii. A castigat bursa Malcolm Bradbury, ceea ce i-a permis sa urmeze cursul de creative writing de la University of East Anglia.

In prezent, este director de program in cadrul cursului de creative writing de la St Mary’s University. Locuieste la Londra impreuna cu copiii sai.