Cod produs:  librarie.net
Autor(i):  Mirela Maldaeanu, Autor(i):  Lacramioara Taiatu
Editura:  Lizuka Educativ
Aparitie:  2012
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  54
Format:  20x30 cm
ISBN 978-606-8714-20-2
12,00 Lei 15,90 Lei
Reducere 25%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Ghid pentru predarea orelor de compunere pentru clasele III-IV

In conditiile in care scoala contemporana deplaseaza accentul de pe memorarea unei cantitati de cunostinte pe insusirea metodelor si tehnicilor muncii intelectuale, pe dobandirea deprinderilor de munca independenta, elevul devine participant activ la propria formare, iar invatatorul se situeaza pe o noua pozitie, aceea de indrumator al elevului; el ii transmite notiunile fundamentale, il inarmeaza cu metode si tehnici de studiu, il invata cum sa invete.


Din aceasta perspectiva, compunerea capata sarcini sporite. Pe langa insusirea exprimarii corecte orale si scrise, a elevilor, activitatile specifice disciplinei vizeaza dezvoltarea imaginatiei si gandirii acestora, formarea deprinderii de a-si ordona logic ideile, de a le dezvolta, de a crea contribuind astfel la formarea personalitatii copiilor.


Lipsa unor lucrari adecvate care sa vina in sprijinul orelor de compunere ii pun pe invatatori in situatia - necesara de altfel - de a folosi surse adiacente de informare.


Acestia insa nu se afla, in toate cazurile, la indemana invatatorilor. In sfarsit, nu trebuie ignorat nici faptul ca in domeniul muncii solare improvizatia si fictiunea sunt de-a dreptul vatamatoare.


Aceste considerente ne-au indemnat sa realizam aceasta lucrare, care poate fi considerata ca o sincera invitatie la colaborare si confruntare. 


Autoarele