Meniu
Coş de Cumpărături

Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient

Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient
-14 %
Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient Editura Trei
Disponibilitate: La comanda
51,00 Lei
59,00 Lei

    Susie Orbach

  • Editură: Trei
  • Cod: trei
  • Autor(i): Susie Orbach
  • Apariție: 2017
  • Colecție: Studiu de caz
  • ISBN: 978-606-719-835-5
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 320 pag. (coperta plastefiata lucios | format 17x24)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Se spune că instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasă atins afectiv de pacient, și își folosește propriile reacții emoționale ca sursă de informații despre pacient. Volumul de față ilustrează prin șapte povestiri de psihoterapie modul în care sentimentele pacientului și analistului, transferul și contratransferul, se întrepătrund, generând experiența unică a fiecărei terapii, și modul în care terapeutul își analizează și utilizează reacțiile contratransferențiale. Susie Orbach reușește să recreeze pentru cititori atmosfera din cabinet, în care relația terapeutică reprezintă un spațiu special în care pot fi făcute noi descoperiri care îi permit pacientului să se schimbe. Îi întâlnim, printre alții, pe Adam, seducătorul vampirizant, Belle, care nu se poate opri din a fabrica minciuni și pe Joanne, care se automutilează. Istoriile lor de viață și terapie sunt completate de scurte incursiuni clarificatoare în teoria și tehnica terapeutică.


Susie Orbach, psihanalistă, este profesor la New School for Social Reseach in New York și la London School of Economics. A scris numeroase articole și cărți despre dinamica relațiilor de cuplu și despre relația femeilor cu corpul lor, printre care și Bodies, în curs de apariție la editura Trei.


Cuprins


O cameră cu privelişte

Vampirul Casanova

Belle

Pași în întuneric

Greutatea este o problemă...

Imposibilitatea sexului

Şi astfel

Reflecţii şi întrebări


Mulţumiri

Note


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici