Meniu
Coş de Cumpărături

Povestea neamului nostru - Florian Cristescu

Povestea neamului nostru - Florian Cristescu
Povestea neamului nostru - Florian Cristescu
Povestea neamului nostru - Florian Cristescu
-4 %
Povestea neamului nostru - Florian Cristescu Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
43,00 Lei
45,00 Lei

    Povestea neamului nostru - Florian Cristescu

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Florian Cristescu
  • Apariție: 2024
  • Format: 20x27 cm; Nr. pag.: 304 Legatoria: Brosata; Interior pe hartie offset 80 gr Coperta pe carton dublu cretat de 300 gr/mp plastefiata si lacuita selectiv.
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 304
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

„Indragostit de faptele marete ale trecutului si de farmecul personajelor care le-a savârsit, autorul dezveleste, rând pe rând, chipuri marete ale zamislitorilor, fauritorilor si aparatorilor acestui neam, ale datatorilor de legi si datini, începând cu Traian-Fat-Frumos si Decebal-zmeul-Codrilor si continuând cu Atila-cel-Sângeros, cu Ionita-cel-Frumos, cu descalecatorii Negru-Voda din Fagaras si Dragos-Soarele- Maramuresului. Nu uita nici pe Vlaicu Voda si Bogdan Batrânul, pe Mircea si Alexandru cel Bun, pe Iancu Voda Ungureanu si nici pe Vlad Tepes, razbunatorul tuturor strâmbatatlor...

Domnul Florian Cristescu, binecuvântatul redactor al «Fluierasului», a îmbogatit literatura populara româneasca printr-o foarte pretioasa si folositoare carte, care nu ar trebui sa lipseasca din mâna niciunui carturar român. Ea face cinste autorului deopotriva cu celelalte publicatii ale sale, pretioase si meritorii, care toate, împreuna, îi asigura un loc de cinste în literatura noastra, asezându-l în rândul celor mai de seama povestitori pentru copii si pentru popor.“  (Acad. Prof. Ion Nistor).


*    *    *


„Povestea neamului nostru scrisa pe întelesul tuturor (1920-1929), istorisire retiparita în multe editii si încununata cu lauri academici, preamareste virtutile moldovenilor si muntenilor, ca si ispravile de neasemuita vitejie ale atâtor voievozi întelepti si evlaviosi. Florian Cristescu tinde sa sadeasca în sufletul copiilor sentimentul iubirii de tara. Caldura si naturaletea spunerii, maniera familiala colocviala sunt argumente captatorii ale acestor evocari la gura sobei. “ (D.G.L.R., Academia Româna)


*    *    *


Cuprinsul cartii


– Cartea întâi cuprinde sirul întâmplarilor de la întemeierea cetatii Roma pâna când s-a zidit Manastirea Argesului.


– Cartea a doua include sirul întâmplarilor de la nasterea lui Stefan Voda cel Mare si Sfânt si pâna la înfricosatoarea batalie de la Calugareni, unde Mihai Viteazul a zdrobit oastea vizirului Sinan Pasa.


– Cartea a treia are în paginile sale sirul întâmplarilor de la lupta de la Calugareni pâna la Rascoala lui Horia, viteazul care a murit tras pe roata.


Datele tehnice sunt:

Format: 20x27 cm;

Nr. pag.: 304

Legatoria: Brosata;

Interior pe hartie offset 80 gr

Coperta pe carton dublu cretat de 300 gr/mp

plastefiata si lacuita selectiv.


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici