Cod produs:  31123
Autor(i):  Vasile Alecsandri
Editura:  Andreas
Colectie:  Clasici romani
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  256
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-8271-34-7
9,02 Lei 11,00 Lei
Reducere 18%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Proza si teatru - Vasile Alecsandri

Din cuprins: "Istoria unui galbân"; "Vasile Porojan"; "Balta-alba"; "Chirita în provintie"; "Cucoana Chirita în voiaj"; "Chirita în balon"; "Sandu Napoila ultra-retrogradul"; "Chirita în Iasi sau doua fete s-o neneaca"

"Chirita e o contesa d'Escarbanas si, dupa cum s-a dovedit, o madame Angot, personaj popular în teatrul bulevardier de la începutul veacului al XIX-lea.

Tipurile comediei clasice, tânarul neghiob, fata care vrea sa se marite, valetul natâng sunt evidente si inevitabile. Opera lui Alecsandri nu ramâne mai putin originala. Chirita este o cocheta batrâna si totdeodata o buna mama, o burgheza cu dor de parvenire, dar si o inteligenta deschisa pentru ideea de progres, o bonjurista. Amestecul de anteree si fracuri, de moldoveneasca grecizanta si jargon franco-român, de tabieturi patriarhale si de inovatii de lux occidental da un tablou inedit, încantator pentru ochiul de azi. Veselia nebuna a cupletelor, învârtirea în dant a personajelor, ritmica în genere a acestor comedii dau nastere unei placute emotii arheologice." George Calinescu