Meniu
Coş de Cumpărături

Saga dinastiei de Habsburg. De la Sfantul Imperiu la Uniunea Europeana

Saga dinastiei de Habsburg. De la Sfantul Imperiu la Uniunea Europeana
-10 %
Saga dinastiei de Habsburg. De la Sfantul Imperiu la Uniunea Europeana Editura Trei
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
44,00 Lei
49,00 Lei

    Jean des Cars

  • Editură: Trei
  • Cod: trei
  • Autor(i): Jean des Cars
  • Apariție: 2019
  • Colecție: Istorie
  • ISBN: 978-606-719-234-6
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 416 pag. (coperta plastefiata lucios | format 15x23)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

„O carte pasionantă şi minuţios documentată. "

− Le Figaro Littéraire


„Dacă există o dinastie care să întrupeze Europa, aceea este Casa de Habsburg", scrie Jean des Cars în debutul acestei cavalcade pasionante prin istoria zbuciumată a Europei.

Destinul prodigios al Habsburgilor începe, în cheie minoră, în secolul al XI-lea, într-o fortăreață situată în cantonul elvețian Aargau, prinde aripi în 1273, odată cu alegerea, cu totul neașteptată, a contelui Rudolf de Habsburg ca împărat al Sfântului Imperiu German, și își încheie epopeea monarhică la Schönbrunn, pe 11 noiembrie 1918, când Carol al IV-lea semnează actul de renunțare la coroana imperială a Austriei.

Vreme de șapte secole, Habsburgii au dominat o mare parte a Europei, a Orientului Apropiat și a Americii de Sud. Cuceritorul Carol Quintul, reformatoarea Maria Tereza, Franz Joseph și legendara sa soție Sisi, Zita, suverana datoriei, sunt doar câteva dintre figurile emblematice ale acestei familii excepționale, care a marcat istoria. Neîndoielnic, dispariția lor semnalează prăbușirea unei lumi, dar numele lor rămâne veşnic sinonim cu înflorirea artelor, grandoarea politică și identitatea europeană.


Pentru alcătuirea acestui volum incitant, în care faptul istoric documentat se întâlneşte fericit cu excursul jurnalistic profesionist şi bine calibrat, dar şi cu o anecdotică încântătoare, Jean des Cars, talentat raconteur şi recunoscut cronicar al marilor monarhii europene, a consultat arhive, a vizitat toate locurile-reper ale dinastiei, a realizat interviuri şi a cules mărturiile inedite ale împărătesei Zita şi ale arhiducelui Otto de Habsburg.


„Istoria este plină de maiestăţi individuale, însă Habsburgii întruchipează maiestatea dinastică. [...] A ajunge să nu mai constitui doar o familie, să nu mai reprezinţi doar o ţară, ci un agregat de naţiuni, a stăpâni jumătate din Europa şi o mare parte din America, a purta o coroană mai grea chiar decât coroana Imperiului Britanic, dar a te plimba, în acelaşi timp, prin Prater, cu o umbrelă sub braţ, iată un spectacol pe care omenirea nu‑l va mai vedea vreodată." -- Paul Morand


„În 1919, prăbuşirea imperiilor şi, apoi, o redivizare geografică arbitrară elimină de la conducere familii vechi şi puternice, cum ar fi Romanovii, Hohenzollernii şi Habsburgii. După veacuri de prestigiu şi influenţă, vechile case domnitoare sunt şterse de pe hartă, asasinate sau surghiunite. Dar, în timp ce familiile imperiale din Rusia şi din Germania au fost nevoite, ulterior, să se mulţumească, după caz, cu nostalgii discrete, compromisuri regretabile sau reabilitări tardive, Habsburgii au luptat împotriva anihilării progresive la care erau supuşi, ripostând chiar față de ostracizarea care le era impusă. Nu fără eforturi sau adversităţi umilitoare, ei au reuşit să trăiască, să‑ş i refacă imaginea, să existe din nou, să impună respect faţă de numele lor înainte de anii ’40 ş i să redobândească un loc atât în memoria vechii Europe, cât şi în noua construcţie europeană, ceea ce este un lucru excepţional." -- Jean des Cars


Născut la Paris în 1943, Jean des Cars (pe numele întreg, Jean Marie de Pérusse des Cars) este un scriitor și jurnalist francez, colaborator la Paris Match, Figaro Magazine și Jours de France. Istoric reputat și autor prolific, el și-a creat un nume ca pasionat cronicar al marilor case dinastice europene și al destinelor celor mai iluștri reprezentanți ai acestora. Printre lucrările sale cele mai cunoscute, multe dintre ele traduse în numeroase limbi, se numără Saga dinastiei de Habsburg, Saga dinastiei de Windsor, Saga dinastiei Romanov, Saga reginelor, Saga favoritelor, precum și biografiile dedicate unor personalități istorice celebre, precum Ludovic al II-lea al Bavariei, împărăteasa Elisabeta a Austriei, prințul moștenitor Rudolf al Austriei, împărăteasa Eugenia a Franței și multe altele. Cea mai recentă carte a sa este Le Sceptre et le sang: rois et reines dans la tourmente des deux guerres mondiales.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici