Meniu
Coş de Cumpărături

Alice in Tara minunilor - Lewis Carroll

Alice in Tara minunilor - Lewis Carroll
Alice in Tara minunilor - Lewis Carroll
-35 %
Alice in Tara minunilor - Lewis Carroll Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
7,80 Lei
12,00 Lei

    Lewis Carroll

  • Editură: Andreas
  • Cod: 31111
  • Autor(i): Lewis Carroll
  • Apariție: 2015
  • Colecție: Piticul cu povesti
  • ISBN: 978-973-8958-83-8
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 144 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.
„Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” (de obicei „Alice în Tara Minunilor”) este un roman englezesc pentru copii din 1865 de Lewis Carroll. O tanara pe nume Alice cade printr-o groapa de iepure într-o lume fantastica de creaturi antropomorfe. Este vazut ca un exemplu important al genului literar fantastic.
Una dintre cele mai cunoscute lucrari ale literaturii victoriane, narațiunea, structura, personajele si imaginile sale au avut o influența uriasa asupra culturii si literaturii populare, în special în genul fantastic. Cartea nu a fost niciodata epuizata si a fost tradusa în 174 de limbi. Mostenirea sa acopera adaptari pentru ecran, radio, arta, balet, opera, muzicale, parcuri tematice, jocuri de societate si jocuri video. Carroll a publicat o continuare în 1871 intitulata „Through the Looking-Glass” („Alice in Tara oglinzilor”, aparuta si la Editura Andreas) si o versiune prescurtata pentru copii mici, „The Nursery «Alice»”, în 1890.
„Alice în Tara Minunilor” a fost inspirata dupa o intamplare din viata autorului atunci cand, pe 4 iulie 1862, Lewis Carroll si reverendul Robinson Duckworth au vaslit pe Isis într-o barca cu trei tinere fete. Cele trei fete au fost fiicele savantului Henry Liddell: Lorina Charlotte Liddell (în varsta de 13 ani; „Prima” în versetul prefatator al carții); Alice Pleasance Liddell (în varsta de 10 ani; „Secunda” în vers); si Edith Mary Liddell (în varsta de 8 ani; „Tertia” în vers).
Calatoria a început la Folly Bridge, Oxford si s-a încheiat la 5 mile (8,0 km) distanța în Godstow, Oxfordshire. În timpul calatoriei, Carroll le-a spus fetelor o poveste pe care a descris-o în jurnalul sau drept „Aventurile lui Alice sub pamant” si pe care jurnalul sau spune ca „s-a angajat sa o scrie pentru Alice”. Alice Liddell si-a amintit ca i-a cerut lui Carroll sa o scrie; spre deosebire de alte povesti pe care i le spusese, pe aceasta a vrut sa o pastreze. În cele din urma, ea a primit manuscrisul cu mai mult de doi ani intarziere.
Carroll îi cunostea pe copiii Liddell înca din martie 1856, cand s-a împrietenit cu Harry Liddell. A cunoscut-o pe Lorina la începutul lunii martie 1855 si in iunie 1856, a scos copiii pe rau. Robert Douglas-Fairhurst, care a scris o biografie literara a lui Carroll, sugereaza ca Carroll a favorizat-o pe Alice Pleasance Liddell în special pentru ca numele ei era pregatit pentru aluzie. „Pleasance” înseamna placere, iar numele „Alice” a aparut în lucrarile contemporane, inclusiv în poemul „Alice Gray” de William Mee, despre care Carroll a scris o parodie; iar Alice este un personaj din „Dream-Children: A Reverie”, o piesa în proza de Charles Lamb.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici