Meniu
Coş de Cumpărături

Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain

Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain
Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain
-21 %
Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
11,00 Lei
14,00 Lei

    Mark Twain

  • Editură: Andreas
  • Cod: 31169
  • Autor(i): Mark Twain
  • Apariție: 2015
  • Colecție: Moby Dick
  • ISBN: 978-973-8958-58-6
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 336 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

"Aventurile lui Huckleberry Finn" (1885) a fost menita la început sa-l însoteasca pe precedentul Tom Sawyer. Scrisa într-un rastimp de sapte ani, a fost foarte apreciata înca de la aparitie, unul dintre criticii sai, Ernest Hemingway, credea ca "întreaga literatura moderna americana îsi are originile în cartea lui Mark Twain numita «Huckleberry Finn»... Înainte de ea n-a existat nimic. Si nici n-a mai aparut ceva la fel de bun de atunci".


Eroul principal al romanului este un baiat pe nume Huckleberry Finn care traieste în târgusorul american imaginar St. Petersburg, Missouri, situat pe râul Mississippi,care duce o viata de hoinar, pâna când o vaduva îl ia sa îl educe si sa îl învete carte. Dar când prinsese si el putin gustul modului lui nou de viata, apare tatal sau care îl rapeste pe o insula a râului, vrând astfel sa îl dezvete cu forta de bunele maniere proaspat învatate. Huck evadeaza de acolo, înscenând totul ca si cum ar fi fost omorât. El fuge pe o alta insula unde se întâlneste cu un negru fugar pe nume Jim. Cei doi se duc pe o pluta în statele libere, dar în drumul lor ei întâlnesc doi hoti care îl vând pe Jim ca sclav unui fermier, unchiul personajului de roman Tom Sawyer. Huck fuge si, împreuna cu Tom, îl elibereaza pe Jim în stil eroic, fugind cu totii in Teritoriul Indian, unde au si ramas.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici