Cod produs:  trei
Autor(i):  Vaclav Smil
Editura:  Lifestyle
Aparitie:  2021
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  304
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-7892-60-4
42,00 Lei 45,00 Lei
Reducere 7%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Cifrele nu mint - Vaclav Smil

Cifrele nu mint - 71 de povesti care ne ajuta sa intelegem lumea moderna

 

Cat de periculos e sa zbori? Care este greutatea cumulata a tuturor vacilor din lume? Si ce ii face pe oameni fericiti?

 

In Cifrele nu mint, profesorul Vaclav Smil ne poarta intr-o aventura a cunoasterii, incepand cu natiunile si locuitorii Pamantului, trecand prin hrana si combustibilul din care isi iau energie si pana la mijloacele de transport si inventiile din lumea moderna - fara sa neglijeze impactul pe care il au toate acestea asupra planetei.

Smil foloseste statistici surprinzatoare si grafice revelatoare pentru a pune sub semnul intrebarii prejudecatile pe care le avem. El isi propune sa ne demonstreze importanta datelor, fiindca, in definitiv, poate ca cifrele nu mint, dar ce adevar transmit ele?

 

Astept intotdeauna cu cea mai mare nerabdare fiecare carte a lui Vaclav Smil. - Bill Gates

 

O lectura foarte utila pentru oricine este sceptic in privinta statisticilor sau a informatiilor intr-o lume in care cifrele par sa insemne totul si nimic. - BBC Science Focus

 

Probabil ca nici un alt savant nu stie sa explice imaginile prin cifre mai bine decat Smil. - Guardian

 

Vaclav Smil este profesor emerit la Universitatea din Manitoba. Este autorul a peste 40 de carti despre subiecte care includ energia, schimbarile privind mediul si populatia planetei, productia de hrana si nutritia, inovatiile tehnologice, evaluarea riscurilor si politicile publice. Este membru al Societatii Regale din Canada, iar in 2010 a fost inclus de catre publicatia Foreign Policy in primii 100 de intelectuali ai lumii.