Cod produs:  afca
Autor(i):  Edward Snowden
Editura:  Nemira
Aparitie:  2019
Tip Coperta:  normala
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-43-0627-2
42,00 Lei 45,00 Lei
Reducere 7%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Dosar permanent - Edward Snowden

Dosar permanent. Autobiografia americanului care a dezvaluit lumii intregi pericolele sistemelor de supraveghere a comunicatiilor si internetului, si a fost inculpat de spionaj de catre SUA.


In 2013, la 29 de ani, Edward Snowden a decis sa-si sacrifice viitorul personal pentru binele tarii sale. Dupa ce a lucrat la programul de supraveghere NSA al SUA, a socat lumea intreaga cand a rupt legatura cu sistemul american de informatii si a dezvaluit ca Guvernul SUA incerca, in secret, sa colecteze datele din orice apel telefonic, mesaj sau e-mail. Miza era un sistem de supraveghere in masa fara precedent, care sa poata accesa viata privata a oricarui om de pe planeta.

 

Sase ani mai tarziu, Snowden isi spune povestea pentru prima data si scrie despre cum a contribuit la construirea acelui sistem si ce l-a motivat sa dezvaluie totul. De la copilaria idilica si pana la misiunile clandestine pentru CIA sau NSA, Dosar permanent este extraordinara poveste a unui tanar care a crescut odata cu mediul online, a devenit spion, apoi whistleblower si, in final, a ajuns constiinta internetului.

 

Scrisa cu inteligenta, gratie, pasiune si candoare, cartea este o marturie esentiala despre destinul democratiei in epoca digitala.


Traducatori: Maria Adam, Mihaela Ioncelescu, Ruxandra Toma, Dan Drumur