Cod produs:  31154 Editura:  Andreas
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  plastefiata mat; cu clape
Nr. Pagini:  208
Format:  15x23 cm
ISBN 978-606-8271-72-9
12,50 Lei 25,00 Lei
Reducere 50%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

1,2,3, ..., Show - Ioan Dancila

Numerele sunt lucruri sigure. Si nu numai atât. Numerele pot fi agreabile dar si antipatice, pot încânta dar si dezamagi, induc idei de ordine, de rânduiala dar si de nesperate iregularitati, pot ademeni dar si îndeprta, explica, probeaza, se prezinta ciudate, paradoxale în unele situatii, sunt din când în când contradictorii, insolite, uluitoare, rare, unice, sublime.


Asemenea unui pasarar, care strânge în colivii pasari multicolore, am adunat între filele acestei carti conexiuni bizare, determinari importante, proprietati nastrusnice care va vor încânta si fascina.


"Lucrurile n-ar fi clare, nici în raport cu noi, nici în relatiile reciproce dintre ele, daca n-ar exista numerele si esenta lor", era convingerea lui Philalaos din Tarent, de acum 25 de secole.

"Tot ce poate fi cunoscut, are numar, si fara numar nu cunoastem nimic", insista el.

"Dar ele, numerele, sunt pe deplin cunoscute"

"Ordoneaza, calculeaza, masoara, cuantifica, numeroteaza, numerizeaza, numerele sunt peste tot în stiinta si în natura, în metrologie, probabilitati, statistica, demografie, contabilitate, strategie, estetica, economie, psihologie, exprima sub forma numerica idei" inventaria regretatul Denis Guedj.


Astfel proiectul pitagoreicilor, de a da cunoasterii un fundament numeric se poate considera împlinit, am adauga noi...

Pentru ca frumusetea este primul test, iar în matematica nu exista loc pentru matematica urâta, noi ne-am adresat tuturor celor sensibili la seductia estetica a matematicii.


Si daca va îndoiti de utilitatea unei asemenea întreprinderi ne va sari în ajutor Micul Print: 


"C'est veritablement utile, puisque c'est jolie!"


Da, numerele sunt frumoase! Sa înceapa spectacolul!