Meniu
Coş de Cumpărături

Enigma Otiliei - George Calinescu

Enigma Otiliei - George Calinescu
Enigma Otiliei - George Calinescu
-19 %
Enigma Otiliei - George Calinescu Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
17,00 Lei
21,00 Lei

    George Calinescu

  • Editură: Andreas
  • Cod: 31206
  • Autor(i): George Calinescu
  • Apariție: 2022
  • Colecție: Clasici romani
  • ISBN 978-606-8271-97-2
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 480 pag. (coperta plastefiata lucios / INTERIOR: Hartie volumica | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

George Calinescu este un scriitor de referinta al literaturii romane interbelice si al literaturii romane in ansamblul ei. Desfasurandu-se pe mai multe paliere ale literaturii beletristice,  materializata in romane, poezii, piese de teatru, dar si in domeniul criticii si istoriei literare, unde inoveaza modul de analiza si interpretare a operei literare. Este original atunci cand abordeaza biografia unui scriitor roman si aduce in contemporaneitate vechile scrieri romanesti. Atunci cand analizam opera lui George Calinescu, ne oprim asupra romanului Enigma Otiliei si asupra creatiei critice "Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent".


Prin intreaga sa opera, George Calinescu este o figura reprezentativa a istoriei literaturii nationale, fara de care nu s-ar face asocierile intre operele literare care se realizeaza acum si, daca nu ar fi revolutionat arta criticii literare si a abordarii scriitorilor si a operelor lor, probabil ca literatura nationala nu ar fi fost completa. Meticulozitatea si spiritul critic de care a dat dovada de-a lungul timpului s-au constituit drept caracteristici care l-au apropiat de oricare simbol al literaturii europene dezvoltate, din vremea lui si din toate timpurile.

Prof. Victor Drujinin

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici