Cod produs:  afca
Autor(i):  Marilena Bisog
Editura:  Mast
Aparitie:  2009
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  112
Format:  13x20 cm
8,00 Lei 9,00 Lei
Reducere 11%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Furajarea ecologica a bovinelor

Vitele sunt cea mai importanta specie de animale di agricultura ecologica.Hranirea lor corespunzatoare este o premisa a sanatatii,bunastarii si randamentului lor.Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultati in stabilirea unei ratii corecte de hrana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor criici si ofera recomandari pentru o furajare corecta.


Hranirea este un factor important pentru toate animalele.


In centrul atentiei se afla cerintele fiziologice ale vitelor, sanatatea lor ca si proprietatile nutritive ale fiecarui tip de hrana si portionarea furajelor.


Practica veterinara ne arata ca sanatatea animalelor, cu toate intentiile bune ale crescatorului, poate fi periclitata de o alimentatie nepotrivita. Cercetarile stiintifice asupra ecosistemelor agrare in care vitele joaca un rol central si asupra functionarii lor optime au dus la concluzii concrete care ne ajuta la solutionarea problemelor de nutritie.


Cartea Furajarea ecologica a bovinelor rezuma informatiile actuale obtinute de la practicanti si cercetatori ai agriculturii ecologice, aducand raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente in domeniul nutritiei vitelor fara a pierde legatura cu principiile acestui tip de agricultura.


Autorii nu au dorit sa ofere un "manual de instructiuni", ci un mijloc orientativ pentru cititorii interesati de agricultura biologica si conceptele de hranire a vitelor pe care aceasta le implica.