Meniu
Coş de Cumpărături

Geografie - ghid de pregătire pentru Bacalaureat - Editia 2023

Geografie - ghid de pregătire pentru Bacalaureat - Editia 2023
Geografie - ghid de pregătire pentru Bacalaureat - Editia 2023
Geografie - ghid de pregătire pentru Bacalaureat - Editia 2023
-15 %
Geografie - ghid de pregătire pentru Bacalaureat - Editia 2023 Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
29,00 Lei
34,00 Lei

    Gheorghe Matei

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Gheorghe Matei
  • Apariție: 2023
  • ISBN 978-606-865-117-1
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 208+4 pag. color. (coperta normala - brosata) | format 20x27 cm)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Geografie - ghid de pregătire pentru bacalaureat. Europa - România - Uniunea Europeană. Probleme fundamentale (editia 2023) se adresează deopotrivă mai multor categorii de persoane:

·      în primul rând, elevilor, îndeosebi celor de clasa a XII-a care sustin proba de geografie la bacalaureat. Ghidul oferă continuturi sistematizate, teste însotite de bareme de evaluare, suport cartografic, îndrumar, listă de itemi  si un mic dictionar ilustrat de termeni geografici:

·   continuturile sistematizate sunt realizate conform programei scolare în vigoare si programei de examen;

·   cele 25 de teste ale ghidului sunt suficiente pentru a acoperi întreaga problematică a probei de examen atingând astfel toate tipurile de itemi din structura subiectelor de bacalaureat; de asemenea, subiectele se bazează pe teme de mare actualitate geografică (îmbătrânirea demografică, migrația, reactoarele nucleare, sursele de energie regenerabilă, gazoductele, emisiile de CO2, masinile electrice, autostrăzile, accidentele rutiere mortale, pădurile, turismul etc.) asigurând în acest fel o privire de ansamblu asupra Europei, României si Uniunii Europene;

·   suportul cartografic este mai mult decât generos, cu 60 de hărti esentializate (ceea ce îl face UNIC printre celelalte ghiduri de geografie de pe piată!), dând elevului posibilitatea de a retine mult mai usor (folosind memoria vizuală) continuturile cerute (de ex. Harta tipurile de climă din Europa, Harta statelor si capitalelor din Europa, Harta Muntilor Apuseni, Harta râurilor interioare din România, Harta orașelor-resedintă de judet, Harta formării UE, Harta Bulgariei, Harta Germaniei etc.);

·   îndrumarul este UNIC printre celelalte ghiduri de geografie oferind solutii practice (hărti de lucru, observatii, exercitii, rezolvarea rapidă a comparatiilor de climă si de relief, tabele, citirea si interpretarea diverselor reprezentări grafice, aplicarea formulelor de calcul în rezolvarea unor exercitii: amplitudinea termică, bilantul natural, bilantul migratoriu etc. Acest îndrumar este util oricărui elev pentru că prin parcurgerea lui se poate atinge un punctaj minim (de 60-70 puncte sau chiar mai mult), în funcție de capacitatea intelectuală a fiecărui elev, de munca / efortul depus de fiecare în atingerea punctajului propus;

·   lista cu peste 300 de itemi de tipul "Prezentati ...", "Explicati ..." (un alt element de unicitate printre celelalte ghiduri) asigură obtinerea unui punctaj maxim (de 90-100 puncte) pentru elevii cu asteptări mai mari;

·   micul dictionar ilustrat de termeni geografici (color), de asemenea, unic, permite elevilor vizualizarea unor termeni geografici (de ex. fiord, polder, ria, structură cutată, relief glaciar, crov, diferite tipuri de centrale electrice, siderurgie etc.)

·   ghidul se încheie cu un mic dictionar de termeni geografici (de ex. dunăre, Dunărea, mediteraneean, maremotric, vită-de-vie etc.).

·      în al doilea rând, profesorilor, care au la îndemână un instrument eficient la clasă pentru atingerea de către elevi a competentelor, abilitătilor si aptitudinilor necesare pregătirii lor pentru viată (a se vedea aici si conceptul de gândire critică, pe care Geografia, prin continuturile sale si prin structura subiectelor probei de examen, îl atinge): teste, hărti, îndrumar, listă cu itemi de întelegere si explicare, dictionar ilustrat de termeni geografici etc.

·      în al treilea rând, publicului larg, pentru constientizarea si întelegerea schimbărilor care se petrec în jurul nostru (de ex. emigratia, îmbătrânirea demografică etc.). De altfel, un comentariu de pe Facebook-ul Editurii Andreas este elocvent în acest sens: "Lucrarea, extrem de bine documentată, foarte actuală și plină de informații utile, este un autentic ghid de studiu a realității geografice și socio-economice din acest moment. În concluzie, lucrarea este destinată nu doar elevilor de liceu, ci tuturor celor care sunt interesați de această realitate. Informatiile statistice de o mare acuratete, hărtile, dictionarul de termeni fac din această lucrare una din cele mai bune lucrări apărute în ultimii ani."

Un element important al ghidului se referă la actualitatea lui. În cuprinsul lui sunt inserate ultimele schimbări de pe harta Europei: aparitia statului Kosovo (2008), anexarea Peninsulei Crimeea de către Federatia Rusă (2014), schimbarea numelui Macedoniei în Macedonia de Nord (2019), schimbarea numelui Olandei în Tările de Jos (1 ianuarie 2020), iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (1 februarie 2020). 

Date despre autor:

Gheorghe Matei – absolvent al Facultății de Geografie și Geologie, specializarea Geografie-Limba rusă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, profesor de geografie în două școli gimnaziale din orașul Constanța, cu 25 de ani de activitate didactică, asistent universitar în cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, în anul universitar 1996-1997, titular al seminariilor la disciplinele: Geografie economică mondială, Meteorologie și climatologie și Cartografie, absolvent (în anul 2012) al programului de conversie profesională la nivel postuniversitar din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea de Litere și Științe, specializarea Limba și literatura română, autor al articolelor: Activităţi remediale în domeniul geografiei în contextul evaluării internaţionale (2016) și Jurnalul unei vieţi: Radu Petrescu (2012), cu Premii speciale acordate elevilor de Societatea de Geografie din România în urma participării lor la faza națională a Olimpiadei Naționale de Geografie și a Concursului Național de Geografie „Terra“.             


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici