Cod produs:  andreas
Autor(i):  Petre Isachi
Editura:  Andreas
Aparitie:  2018
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  104
Format:  15x20 cm
ISBN 978-606-765-060-0
9,84 Lei 12,00 Lei
Reducere 18%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

La Curtile aforistului Vasile Ghica - Petre Isachi

Vasile Ghica (n. 1940, Priponesti, Galati) a publicat volume de poezii, aforisme, eseu, proza satirica, proza ultrascurta. Aforismele lui au fost traduse in limbile: engleza, franceza, italiana, spaniola, turca, araba. Figureaza in: "Antologia aofrismului romanesc contemporan" (Torino), "Prix litterairres" (Beirut), "Torino in Sintesi", pe site-urile "Cultura Romena", "citatepedia.ro". I-au aparut volume in: Franta, Liban, Italia, Spania. Volumul "In ghearele rasului", aparut la Beirut in limbile romana, araba si franceza, a fost prezentat la Forumul "Asia-Europa" (200 de delegati din 34 de tari) de la Bucuresti si la Congresul criticilor si istoricilor literari din tarile arabe (Beirut, 2015). V. Ghica a fost distins cu premii literare la: Bacau, Beirut, Torino.

Impreuna cu Fundatia Pelin organizeaza anual, la Tecuci, "Festivalul International al Aforismului, pentru romanii de pretutindeni".

Patru volume ale sale se afla in bibliotecile nationale din Franta, Liban, Spania, Germania si cea a Congresului American.