Cod produs:  andreas-31110
Autor(i):  Wilhelm Hauff
Editura:  Andreas
Colectie:  Piticul cu povesti
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  176
Format:  13x20 cm
ISBN 973-606-8271-36-1
5,20 Lei 8,00 Lei
Reducere 35%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Muc cel mic - Wilhelm Hauff

Wilhelm Hauff, poet si prozator german, s-a nascut la Stuttgart. La varsta de sapte ani isi pierde tatal, iar familia se muta la Tübingen, in casa bunicului matern.


Aici urmeaza clasele primare si mai tarziu, absolva cursurile Universitatii din acelasi oras, specialitatea Filozofie si Teologie.


Incepe sa scrie povesti si, in ciuda vietii sale scurte, devine prolific in acest sens. Povestile sunt pline originalitate si dovedesc talentul scriitoricesc cu care a fost inzestrat. Relatarile sunt hazliii, dar si cu talc, ceea ce l-a propulsat in randul celor mai buni prozatori ai inceputului de secol XIX.

Fragment din carte:

"Iar apoi Regina Zanelor a spus:
- Toate acestea sunt foarte interesante, sunt sigura ca mai sunt si alte lucruri pe care Zana Albastra poate sa ni le povesteasca... Dar a calatorit toata ziua si este obosita, fara indoiala, asa ca nu trebuie sa-i cerem mai mult in noaptea asta. Sunt convinsa ca voi, toate, sunteti nerabdatoare sa auziti povestea acelui Omulet de Sticla. Iar in ceea ce ma priveste, sunt si eu foarte curioasa sa aflu totul despre el si despre aventurile sale. Si pentru ca Zana Albastra a tradus deja povestea, iar Gogul Mogul are, fara indoiala, manuscrisul la el, va propun sa-l rugam sa ne-o citeasca.

La auzul acestor cuvinte, zanele au chiuit indelung de bucurie. Gogul Mogul s-a cautat mai intai intr-un buzunar, apoi in celalalt, si intr-un final a gasit manuscrisul, l-a scos si a inceput sa citeasca dupa cum urmeaza..."