Meniu
Coş de Cumpărături

Odiseea Capitanului Blood - Rafael Sabatini

Odiseea Capitanului Blood - Rafael Sabatini
Odiseea Capitanului Blood - Rafael Sabatini
-28 %
Odiseea Capitanului Blood - Rafael Sabatini Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
10,80 Lei
15,00 Lei

    Rafael Sabatini

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Rafael Sabatini
  • Apariție: 2022
  • Colecție: Moby Dick
  • ISBN 978-606-765-084-6
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 208 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Protagonistul romanului este medicul irlandez Peter Blood, cu o cariera de marinar si soldat, un personaj fictiv. Cu toate acestea, cea mai mare parte a actiunii este bazata pe fapte istorice. Rebelii Monmouth a fost vanduti ca sclavi, iar schimbarile aliantelor politice in urma Revolutiei Glorioase din 1688 sunt folosite in roman ca subiect pentru a permite gratierea capitanului Blood. Aceste fusese arestat, nedorind sa ia parte la rebeliune, dar, ca medic, ii ingrijea pe razvratiti. Peripetiile sale incep cand este acuzat de tradare si urma a fi vandut ca sclav. Este gratiat, in final, si numit guvernator, pentru eroismul faptelor sale in fiverse batalii si drept rasplata pentru aprarea orasului Bridgetown impotriva atacului francezilor.


"Odiseea capitanului Blood" este un roman popular, care i-a adus faima si notorietate autorului sau, Rafael Sabatini, fiind si acum unul dintre cele mai citite romane de aventuri, dupa care s-au facut ecranizari memoriabile, urmarite cu placere de publicul cinefil.


Din colectia Moby Dick:

Calatorie spre centrul Pamantului - Jules Verne

Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain

Cartea junglei - Rudyard Kipling

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain

Insula misterioasa - Jules Verne

Micuta Dorritt - Charles Dickens

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici